címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Terembérleti kedvezmények a művelődési központban

Terembérleti kedvezmények a művelődési központban

A váci önkormányzat Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának mai döntése értelmében 2023. február 9-től módosulnak a Madách Imre Művelődési Központban igénybe vehető helyiségek terembérleti díjai. Ezt követően a létesítményben működő 35 művészeti csoport, egyesület, klub összesen havonta több, mint 6,3 millió forint közvetett önkormányzati támogatásban részesül a befizetendő bérlési összeg tekintetében.

A létesítményben a legkisebb (10 fős) teremtől a színpaddal együtt mintegy félezres befogadóképességű színházteremig összesen 14 helyiség bérelhető. Ezek díja óránként a 3.500 forintos díjtól a 75 ezer forintos összegig terjed.

A művelődési intézmény termeit havi 1 óra és havi 48 óra között mozgó különböző időtartamra veszi igénybe az említett 35 igénylő. A bérleti díjak alapján az általuk használt időszakra havonta több, mint 7 millió forint lenne a befizetendő összeg. Ennek azonban csak alig több mint tizedét, 725 ezer forintot kell befizetniük. A különbözet – havonta 6.334.000 Ft – jelenti számukra azt az önkormányzati támogatást, amellyel Vác, a Kultúra Magyar Városa az érintett bérlőcsoportok tevékenységét anyagilag segíti.

Feladó: Városháza

EU pályázatok