címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Bezárt családi vállalkozás


A váci rendőrök akciójának mérlege: két kábítószer kereskedő, valamint az ügyfélkörükbe tartozó négy fogyasztó.

Csörögön egy férfi - nagy valószínűséggel - kábítószert terjeszt. Ilyen és hasonló tartalmú jelzéseket kaptak hónapokkal ezelőtt a váci rendőrök. A település lakói és a rendőrök közötti információcsere is segítette azt az előkészítő és felderítő munkát, amelynek végén 2022. szeptember 7-ére időzítették a rajtaütést. Az ellenállás nélkül levezényelt elfogást követően előállították az 50 éves N. Gábort és 30 éves élettársát, F. Krisztinát, majd átkutatták házukat.

A csörögi párnál bruttó 31,02 gramm kábítószergyanús, növényi anyagmaradványt, bruttó 294,19 gramm fehér színű kábítószergyanús, krémes állagú anyagmaradványt, bruttó 183,87 gramm fehér színű, kábítószergyanús, rögös anyagmaradványt, bruttó 29,81 gramm kábítószergyanús, fehér színű port, bruttó 481,25 gramm kábítószergyanús, kristályos anyagmaradványt, három, kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett kanalat, egy kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett tányért, növényi őrlőt, 64 darab simító záras nejlon tasakot, darabolt alufóliát, két digitális mérleget, valamint 4 mobiltelefont találtak és foglaltak le. A lefoglalt bűnjelek nagy részét szakértő vizsgálja.

A gyanú szerint N. Gábor és élettársa huzamosabb ideje értékesítettek „speed” és „kristály” fantázia nevű illegális szereket, grammját 3500 forintért. Tették mindezt abban a házban, ahol két kiskorú gyermeket neveltek, sőt a kicsik számára gond nélkül hozzáférhető és elérhető volt a „cucc”.

A nyomozók a célszemély és élettársának kapcsolatrendszerét is feltérképezték, ez alapján négy fogyasztót azonosítottak, akik a gyanú szerint rendszeresen jártak a csörögi ingatlanhoz aktuális adagjukért. A hat előállított gyorstesztje pozitív eredményt mutatott. A fogyasztókat kábítószer birtoklása vétségével, N. Gábort és F. Krisztinát kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsították meg.

A vagyonvisszaszerzés érdekében N. Gábortól és élettársától a nyomozók lefoglaltak 3.347.500 forintot valamint két nagy értékű gépkocsit. Gyanúsítása ellen az 50 éves férfi panaszt tett, ám nem vallott, élettársa a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a vallomástételt megtagadta.

Az őrizetbe vett, majd azóta a bíróság döntése szerint letartóztatásba helyezett, 50 éves N. Gábor, valamint a szabadlábon védekező, 30 éves F. Krisztina ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó hír:
https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/bezart-csaladi-vallalkozas

Feladó: Váci Rendőrkapitányság

EU pályázatok