címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás - Otthon, édes otthon

Labdarúgás - Otthon, édes otthon

Igaz, hogy az egyik fix kiesõjelölt ellen, de gyõzelemmel vette a hosszú idõ után ismét a váci stadionban megrendezett bajnokiját harmadosztályú focicsapatunk: Vác FC – Hódmezõvásárhely 3-1 (0-0).

Mint beszámoltunk róla, nemrég a váci klub bejelentette: az MLSZ engedélyezte, hogy amíg nézõk nélkül, zárt kapuk mellett rendezhetõk csak meg a bajnokik, addig a váciaknak nem kell albérletben szerepelniük, hanem az évek óta felújítás alatt álló helyi stadion adhat otthont a meccseknek.

A mieink a 2015-ös harmadosztályú bajnokság megnyerése (2015. június 7: Vác – Orosháza 3-1) utáni elsõ NB III-as találkozójukat rendezhették a váci stadionban. (Bajnoki utoljára még az NB II-ben 2019. májusában volt, amikor a vendég Tiszakécske nyert itt 1-0-ra.) Az ellenfél a hosszú hetek óta kiesõhelyen tanyázó Hódmezõvásárhely volt, amely sportszerûn beleegyezett, hogy a mieinket sújtó vírus miatt az eredeti idõponttal szemben csak ma játsszák le az összecsapást.

Csapatunk esélyeshez illõen nagy lendülettel kezdte az idén még nyeretlen két csapat mérkõzését. Már az elsõ percekben is a váciak irányították a játékot, ám gólszerzési esélyek inkább csak a pontrúgások után adódtak. A félidõ elsõ felében még idõnként a vendégek is veszélyeztettek, ám a szünetre maradt a gólnélküli döntetlen a hajtós, de nem túl magas színvonalú küzdelemben.

Nagy és döntõ változást hozott viszont a második játékrész. Alig telt el két perc a félidõbõl, amikor egy beívelt hazai szabadrúgást a vásárhelyi kapus éppen Szalánszki Gergõ (képünkön) elé paskolt, aki aztán meg is szerezte a vezetést, 1-0. A rúgott gól meghozta a Vác játékkedvét. Sorra gördültek a hazai támadások, melyek eredményeként az 53. percben Sóron Tibor megduplázta az elõnyt, 2-0.

Továbbra is beszorította megszeppent vendégét a Vác, ám a meccs háromnegyedénél egy teljesen ziccerig kijátszott akció végén váratlanul szépített a vendéggárda, 2-1. Sõt, már csak negyedóra volt hátra, amikor akár egalizálhatott volna az ellenfél, szerencsére Halasi Péter bravúrral védeni tudott. Két perce rá viszont eldõlt a pontok sorsa: Magos Mátyás próbálkozása pár centivel, de túljutott a gólvonalon, 3-1.

Végül egy eseményekben szegény elsõ és egy szórakoztató második félidõt követõen a Vác megérdemelten gyûjtötte be a pontokat és egy helyet javítva, a 14. helyen áll a 20 csapatos mezõny tabelláján.

A Vác FC a sorsolás szerint legközelebb most szombaton délután háromtól ismét a váci stadionban lép pályára: az ESMTK csapatát fogadja.

Fotó: vacfc.com

Feladó: Városháza

EU pályázatok