címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás - Most a hazai gyep sem segített

Labdarúgás - Most a hazai gyep sem segített

Négy napon belül másodszor fogadhatta ellenfelét a harmadosztályú focibajnokság pontvadászatában a váci gárda. A szerdai gyõzelem után ezúttal pont nélkül maradt csapatunk: Vác FC – ESMTK 1-2 (0-1).

Az õszi fordulatos döntetlent követõen ma már 10 pont és 7 hely választotta el a csapatokat a tabellán egymástól, ám az erzsébetiek a remek idei rajt után az elmúlt két meccsükön sima vereséget szenvedtek. A Vác pedig – miután évekig nem rendezhetett bajnokit a váci stadionban – ezen a héten már második alkalommal játszhatott az évek óta zajló(?) felújítás dacára is elkeserítõ állapotú létesítményben.

Csapatunkból a korábbi sérültek mellé csatlakozott Rusvay Gergely is, ráadásul sárgalapok miatt pihennie kellett a korábban már védéseivel pontok sorát hozó Halasi Péter kapusnak is.

A mai mérkõzés – melyet játékvezetõ hölgy, Molnár Réka irányított – elején úgy tûnt, mindkét együttes levonta az õszi gólzáporos (3-3) mérkõzés tanulságait és óvatos, biztonságra törekvõ játékkal inkább a pálya középsõ harmadában vívtak kevésbé szórakoztató test-test elleni küzdelmet. Már majdnem lepergett a játékidõ harmada, amikor sajnos a váci háló zörgött elõször a találkozón, 0-1. A szünetig aztán a váci próbálkozások ellenére nem változott az állás.

A fordulást követõen az elsõ negyedóra végén pörögtek fel az események. Az 57. percben megduplázták ugyan elõnyüket az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedzõ Kör focistái (0-2), de szerencsére szinte a középkezdésbõl Gergely Péter szépíteni tudott (1-2).

A gyors gólváltás azt sejtette, hogy nem ez lesz a végeredmény, ám sajnos a hátralévõ félórában már nem változott az állás. A mieink próbáltak ugyan folyamatos nyomást gyakorolni az egyre inkább a védekezésre figyelõ vendégekre, de sem felépített akciókból, sem pontrúgásokból nem sikerült a kapuba találni.

A Vác FC a lejátszott 26 bajnokiján eddig 29 pontot gyûjtött be a maximális 78-ból. Ezzel jelenleg a táblázat 15., még éppen bennmaradó helyét foglalja el. Legközelebb április 4-én vasárnap a gyengébbik dabasi együttes vendége lesz a Csank-legénység.

Feladó: Városháza

EU pályázatok