címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Csak pár napig voltunk kieső pozícióban

Labdarúgás – Csak pár napig voltunk kieső pozícióban

A sűrített menetrendben rendezett harmadosztályú focibajnokság mai fordulójában mindenképpen győznie kellett csapatunknak. Meg is tette: Vác FC – Paks II 3-1 (1-1).

A két, vasárnap délre rendelt ellenfél között ma délután is egy NB I-es tartalékcsapattal mérte össze erejét a fordulót kieső helyen váró váci gárda. A – remélhetően csak ideiglenesen – a 16. helyre visszacsúszó váciak ezúttal sem tudták minden játékosukat bevetni a középmezőnyhöz tartozó, eddig 50 %-os mutatóval bíró paksi fiatalok ellen.

A hazai környezet és a győzelmi kényszer ellenére ezen a találkozón is a mieink kerültek hátrányba, miután a 25. percben betaláltak a vendégek, 0-1. Ezt követően ismét az egyenlítő gól mielőbbi elérése lehetett a cél. Ez szerencsére nyolc perc múlva Kasza Balázs (képünkön) révén sikerült is, 1-1. Az első félidő végén tehát a mieink számára nem sokat érő döntetlennel mentek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész meg is mutatta, hogy a két együttes közül a hazaiaknak fontosabb mindhárom pont begyűjtése. Többet támadtak a mieink és épp, hogy átléptünk a félidő második felébe, Gergely Péter találatával már vezetett a Vác, 2-1.

A hátralévő időben már a vendégeknek volt sürgősebb, hogy a hazai fordítás után legalább döntetlenre mentsék a mérkőzést. Ám az előnye birtokában a mienk már magabiztossá váltak és egy eredményes támadásbefejezést követően Nagy Zoltán a 85. percben bebiztosította a győzelmet, 3-1.

Sok pihenőt nem kapnak a mieink, hiszen egy újabb élvonalbeli klub tartalék együttese várja őket: május második napján délelőtt 11-kor az Újpest II ellen léphetnek pályára Csank János mesteredző tanítványai. (A folytatásban pedig majd felmerül az a kérdés, hogy a váciak vajon hol rendezik a hátralévő 4 hazai bajnokijukat. Ugyanis a szövetség csak a zárt kapus meccsekre vonatkozóan engedélyezte a váci stadion igénybevételét. A zárt kapus előírás viszont napokon belül megszűnhet az NB III-ban is…)

Fotó: vacfc.com

Feladó: Városháza

EU pályázatok