címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Igen gyengécske, de győzelem

Kézilabda – Igen gyengécske, de győzelem

Újabb kiesés ellen elkeseredett harcot vívó csapatot fogadtak a váci kézilabdázónők ma este. A szurkolók az elvárt magabiztos győzelem helyett ezúttal egy kínkeservesen begyűjtött két pontot könyvelhettek el: Váci NKSE – Szombathely 27-26 (13-10).

A hosszú idő után először lehettek jelen a mérkőzésen a lelkes váci szurkolók, aki magabiztos sikert vártak az egyik kiesőjelölt ellen. Ám végül erről szó sem volt!

A mieink jól védekeztek, ám annál halványabban támadtak a mérkőzés elején. Kevés gól esett, a kapusok is gyakran találkoztak a labdával. Az első 10 perc 3-3-as állása után sikerült háromgólos előnyt szerezni. A következő tíz perc váltott gólokat, így 3-4 találatnyi hazai fórt hozott. Majd sikerült ezt ötre növelni. Az igen mérsékelt színvonalú, de nagy test-test elleni küzdelmet hozó első játékrészben mindkét oldalon csupán 2-2 cserejátékost vetett be az adott csapat trénere. A szünetre megmaradt 3 gólnyi váci előny nem csak szám szerint, hanem a látott teljesítmény miatt sem jelentett megnyugvást a hazai szimpatizánsoknak.

Nyitottabb védőfallal folytatta a Vác. A játékrész első 7 váci találata mind más játékos nevéhez fűződött, és bizony a teljes 60 perc alatt csupán Sanja Radoszavljevics mutatott erős gólérzékenységet. A nagy birkózásban időnként elhúzott a VNKSE 5 találattal, ám ezek igen rövid ideig tartottak. A második félidőben a mieink egyszerűen tehetetlenek voltak Biliana Bandelier átlövéseivel szemben. Fel is jöttek többször két gólra a vasiak.

A váci taktikából kiválóan felkészített ellenfél persze be is lelkesedett a szoros állás okán. Már csak 1-2 gól volt a váci előny, sőt, az utolsó percben a döntetlenért támadott a vendég hölgykoszorú. Egy kiállítás árán időntúli szabaddobásig sikerült ezt kivédekezni, amit aztán Bandelier szerencsére kapu fölé hajított.

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 8; Szabó Laura 5(3); Diószegi Nikolett és Kácsor Gréta 4-4; Aron Andrea 3; Bárdy Noémi, Hámori Konszuéla és Helembai Fanny 1-1.

Szilágyi Zoltán: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, de a saját játékunkat nem így képzeltük el. Az első félidőben ellenfelünk beálló játékával, a másodikban átlövéseivel szemben nem nagyon tudtunk hatékonyan védekezni. Még így is többször eldönthettük volna a találkozót, de sok ziccer kihagyása mellett rengeteget hibáztunk támadásban.
A győzelemmel a mieink megtartották dobogós helyüket. Legközelebb – egy hét múlva szombaton 17 órától – a végső helyezés szempontjából nagyon fontos mérkőzést vív Dunaújvárosban csapatunk.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

EU pályázatok