címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Vesztes meccspótlás a májusi ítéletidőben FRISSÍTVE!

Labdarúgás – Vesztes meccspótlás a májusi ítéletidőben FRISSÍTVE!

Még április első feléből halasztották el a vendégek kérésére azt a bajnokin találkozót, melyet ma kora este pótoltak. Ezen kellemetlen meglepetésre pont nélkül maradtak a mieink: Vác FC – Körösladány 1-2 (1-0).

A ladányiaknál áprilisban felbukkanó sorozatos vírusfertőzés miatt maradt el az eredeti időpontban ez a mérkőzés. Azóta több lényeges változás is történt. Mivel ismét nézők előtt lehet focimeccseket rendezni az NB III-ban is és a váci klub egyelőre csak a zárt kapus összecsapásokat rendezheti a váci stadionban, ez a 90 perc ismét a BVSC zuglói pályáján került lebonyolításra. (Az eredeti időpontban Vácon lett volna.) A vendégek a sorozatban elszenvedett vereségek miatt időközben edzőt váltottak és az utóbbi 3 bajnokin veretlenek maradtak. (Például 5-1-re nyertek a Dabas-Gyón pályáján, vasárnap pedig döntetlent értek el a bajnoki címért küzdő Kecskemét otthonában.)

A mieink mindeközben változó sikerrel vették a legutóbbi fordulókat. A mai zuglói mérkőzésre is beengedték a védettségi igazolvánnyal rendelkező drukkereket – nem voltak sokan… Csapatunkban szinte minden kerettag Csank János rendelkezésére állt, így lehetett bízni abban, hogy váci sikerrel ér véget a meccspótlás.

A roppant viszontagságos körülmények között lejátszott összecsapás aztán a folyamatos esőben és viharos szélben nem hozhatott színvonalas játékot. A játékosok nagy küzdelmet vívtak egymással és az időjárással.
Bíztató volt a váci kezdés, hiszen az első félidő 11. percében az egyedül kilépő Szalánszki Gergő vezetést szerzett csapatunknak, 1-0. A félidő folytatásában már nem született több gól, a mieink tartották minimális előnyüket. Élt a remény, hogy győztes meccs után eltávolodhatnak a mieink a kieső zónától.

Ez aztán a szünet után semmivé foszlott. Még negyedóra sem telt a folytatásból egy váci kapusvédést követően a vendégek szerezték vissza a labdát és egy visszapassz után egyenlítettek, 1-1. A második félidőben egyébként is elkeserítő produkciót mutattak a váciak. Az elképzelés nélküli, akaratgyenge játék meg is bosszulta magát. A sorozatos cserék sem javítottak a csapat összképén, nem csoda, hogy a hajrában, a 83. percben a vendégek szerezték meg a győztes gólt, 1-2.

A Vác FC-re vasárnap fél hattól egy kötelező győzelem vár, mivel a csoportból alulról „kilógó” majosiak érkeznek a váciakhoz. Hogy pontosan hová, azt jelenleg nem tudni, mert az MLSZ még nem döntött a váci rendezés lehetőségéről. (Amint eldől a helyszín, cikkünket frissítjük!)

Közben a klub hivatalosan is bejelentette, hogy július végéig fedett lelátó épül a váci stadionban…

FRISSÍTÉS!
A labdarúgó szövetség hivatalos honlapján található program szerint a mieink vasárnapi - majd a további két hátralévő - bajnokija a váci stadionban kerül megrendezésre.

Feladó: Városháza

EU pályázatok