címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Távolodó álmok

Kézilabda – Távolodó álmok

Újabb nagyon fontos 60 perc várt élvonalbeli kézilabdásainkra ma délután. A jó erőkből álló, ám néhány bravúros győzelmén túl váratlan vereségeket is szenvedő Duna-parti rivális otthonában:.

Mindkét együttes az utóbbi időben megszokott játékoskerettel vágott neki a találkozónak. Furcsa, hogy a mérkőzésre annak ellenére zárt kapuk mellett került sor, hogy már lehetőség lenne szurkolókat beengedni a találkozókra. Érdekesség volt, hogy a meccs előtt a két csapat bajnoki teljesítménye egymás inverze volt: nálunk 15 győzelem és 6 vereség, az ellenfélnél 6 győzelem és 15 vereség.

Ezúttal Lakatos Rita vállalni tudta támadásban is a játékot. Két rossz váci lövéssel indult a meccs és rendre a mieinknek kellett egalizálni a hazai vezetést. Ez így ment az első 10 percben (6-5), időt is kért Szilágyi Zoltán. Védekezésünkre jellemző, hogy a passzív miatt elfogyó újvárosi passzlehetőségnél gólt és kiállítást harcolt ki ellenünk a hazai irányító.

Váci balszélső és irányító csere sem hozott teljesítmény javulást nálunk, így a meccsharmadnál már három volt a hátrányunk (11-8). Szabó Laura bajnokságban elért 100. találata után a vendéglátók trénere is eligazításra hívta tanítványait. Majd mivel támadásaink nívója is leromlott a védőmunkánk színvonalára (Kácsor Gréta ismét betlizett, majd cseréje, Bárdy Noémi követte őt ebben), 15-11-nél jött a második váci időkérés. A balszélső visszacsere és a kapusváltás sem hozott változást és a szünetre kellemetlen meglepetésre négygólos maradt a hazai fór.

A második félidő elején percekig nem esett gól. Majd már öt találat is volt a különbség (34. perc: 17-12). Egyszerűen senki sem volt, aki teljesítményével kirángatta volna a gödörből csapatunkat, így a harmadik váci időkérésre is szükség volt. Váltakozva zörögtek a hálók, ezzel a vendéglátó tartotta 3-4 találatnyi előnyét (43. perc: 21-18).

A záró negyedóra elejére emberelőnyök után szűkítettünk egy gólra (46. perc: 22-21). Percekig gólra gól volt a válasz, nem jutottunk egyenlítési lehetőséghez. Igen gyengén, de fogcsikorgatva küzdött csapatunk. Ez viszont kevés volt a belelkesült Dunaújvárossal szemben, amely ismét háromra növelte előnyét (54. perc: 27-24). Az utolsó 5 percre is ez volt a helyzet, így a Vác siettette a támadásbefejezéseket. Az ősztől Vácon játszó Ferenczy Fruzsina csúnya szabálytalankodása miatt egyből pirosat kapott. Ennek ellenére gólokat kaptunk – és a lefújás pillanatában a váratlan vereséggel egy jó nagy pofont is.

Váci góldobók: Diószegi Nikolett és Sanja Radoszavljevics 6-6; Hámori Konszuéla 5; Aron Andrea 4; Szabó Laura 3(3); Helembai Fanny, Kácsor Gréta és Szeberényi Flóra 1-1.

A következő hetekben roppant nehéz két hazai mérkőzés elé néznek Szilágyi Zoltán tanítványai. Előbb május 15-én szombaton a Siófok, majd 20-án csütörtökön a Győr látogat – természetesen már közönség előtt rendezendő mérkőzésre – a váci sportcsarnokba. Mindkét összecsapás este hatkor kezdődik majd.

Feladó: Városháza

EU pályázatok