címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Nyögvenyelős kötelező

Labdarúgás – Nyögvenyelős kötelező

A jogosan (el)várt többgólos győzelem helyett egy hajrában megítélt és gólra váltott büntető segítségével tudták csak itthon tartani a három pontot a már régen kiesett sereghajtó ellen harmadosztályú focistáink: Vác FC – Majosi SE 1-0 (0-0).

Több okból is biztosnak látszott a kezdősípszót megelőzően a fölényes a váci győzelem. Ősszel ugyanis idegenben hetet rúgva lépte le a hazaiakat a Vác. Azt az igen szerény játékerőt képviselő majosi legénységet, amely az eddigi 33 meccséből egyet nyert csupán és átlagban háromgólos vereségeket szenved mérkőzésenként.

Rá is fért volna már egy sima győzelem a mieinkre, mert továbbra is erősen veszélyeztetett a csapat a kieséstől. A szurkolók bizakodását az is erősíthette, hogy már majdnem teljes volt a mieink játékoskerete erre a bajnokira. Amelyet – és a további két hátralévő hazai mérkőzést – a klub a váci stadionban rendezhet(ett) meg egy sátoros (…) nézőtéri megoldás segítségével. A mérkőzés előtt az egyesület azt is bejelentette, hogy elfogadták a jövő évre vonatkozó NB III-as klublicencet, amely természetesen akkor él, ha a csapat a pályán is kiharcolja a bennmaradást.

Aztán a pályán már szó sem volt többgólos magabiztos örömfociról. A mérkőzés képe nem volt meglepő: a váciak támadtak, a vendégek védekeztek és bizony az első félidőben kontrák után nem egy nagy helyzetük is akadt. A betömörülő ellenféllel szemben viszont a mieink egyáltalán nem találták a sikeres megoldásokat, sőt góllal kecsegtető kapura lövést sem láthattunk a váciaktól. Az első félidőben nem is esett gól, aminek inkább a mieink örülhettek.

A mintegy félszáz fizető (plusz a hiányos kerítésen túlról bliccelő) váci szurkoló abban reménykedett, hogy a folytatásban fokozatosan felőrli a vendégek ellenállását a labdát sokat birtokló csapatunk. A váci akciókban azonban továbbra sem volt meg a szükséges ötletesség, ráadásul a sok technikai hiba miatt rendre fontos helyzetekben könnyítették meg a majosiak dolgát a Csank-tanítványok.

A hajrához érve persze a fáradó vendégek egyre lelkesebben védekeztek és félő volt, hogy borzasztó váci blamaként nem sikerül egyszer sem bevenni a hálójukat. Szerencsére aztán ez nem következett be: érkezett egy újabb, mostanában igen szép számban javunkra megítélt 11-es, amit negyedórával a vége előtt Gergely Péter értékesített, 1-0.

A Vác FC 34 fordulót követően a húszcsapatos csoport 14. helyét foglalja el a tabellán. Legközelebb nehéz dolga lesz a Csank-legénységnek: szerdán fél hattól a sokkal komolyabb játékerőt képviselő Monor fogadja a mieinket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok