címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Ellentétes félidők, gól nélkül

Labdarúgás – Ellentétes félidők, gól nélkül

Lassan befejeződik a váciak számára nem sok sikert hozó harmadosztályú bajnokság. Az utolsó három fordulóban a mieink feladata annyi pont megszerzése, amennyivel legalább a 14. helyet meg tudja szerezni a Csank-gárda. A vasárnap esti mérkőzésen: Vác FC – FC Dabas 0-0.

A megyei rivális már majdnem biztosan dobogón végez az NB III Közép-csoportjában, míg a hazaiak a 13. helyről vágtak neki a mérkőzésnek. A hétközi fordulóhoz képest több helyen kiegészült csapatunk, így jogosan lehetett pontszerzésben reménykednie a váci stadionba kilátogatóknak.

Mindkét együttes az óvatosságot szem előtt tartva kezdte a találkozót. Mintegy 10 perc után magához ragadta a kezdeményezést a vendéggárda. Többet birtokolták a labdát, ám a szervezetten védekező váciak magabiztosan verték vissza próbálkozásaikat. A dabasi támadások sokszor értek véget leshelyzettel és maximum pár szöglet jelentett veszélyt a váci kapura. Sajnos, a mieink még ennyi aktivitást sem mutattak a küzdelmes, de eseménytelen első játékrészben: kapura lövésig és szögletig sem jutott el a szünetig csapatunk.

A fordulást követően a játék képében is jelentős fordulat állt be. A váciak átvették az irányítást, míg a Dabast már inkább a kapujának megóvása vezérelte. A mieink viszont hiába vezették sorra a támadásokat, azokban ugyanúgy nem volt átütőerő, mind az ellenfél első félidei akcióiba. Nem csoda, hogy helyzetek nem alakultak ki, csak néhány sárga lap színesítette a játékot. Végül a meccs összképének teljesen megfelelő gólnélküli döntetlennel ért véget a nem túl szórakoztató 90 perc.

A következő – a záró fordulót megelőző – játéknapon a jelenleg a 15. helyen álló Vác sorsdöntő 90 percre látogat el Dunaújvárosba. Az összecsapás este hatkor kezdődik.

A két fordulóval a zárás előtt aktuális tabella képünkön. A csoportból az utolsó 5 együttes végez kieső helyen.

Feladó: Városháza

EU pályázatok