címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Ez van

Kézilabda – Ez van

A papírformának megfelelően magabiztosan gyűjtötte be Vácon is a bajnoki pontokat a világ egyik legjobb női kézilabda együttese: Váci NKSE – Győri Audi ETO KC 21-36 (10-21).

A győriek elleni „éjszakai műszakon” (a mérkőzés tévéközvetítés miatt este háromnegyed nyolckor indult …) is elég tartalékos váci hölgykoszorú lépett pályára. „Fogas” kérdést jelentett Helembai Fanny, végül ő a mai mérkőzést kihagyta.

Az első győri gólt még sikerült kiegyenlíteni, ám mivel a mieink jórészt tehetetlenek voltak a fizikálisan magasan föléjük növő, sebességben, dinamikában egy másik dimenzióban kézilabdázó vendégekkel szemben, folyamatosan duzzadt a különbség.

A váci tréner két időkérése ellenére is dupla annyi gólt kapott csapatunk a dobottnál. Egyedül Bárdy Noémi csillantott meg valamit abból a tálentumából. Rajta kívül az első félidőben egyetlen váci játékos sem tudott egynél több alkalommal a kapuba találni! A szünet előtti percekben mindkét kapus – nálunk Bukovszky Anna – remekelt, a mezőnyben pedig érkeztek a cserejátékosok.

A folytatásban gyors három győri gól késztette arra Szilágyi Zoltánt, hogy éljen a harmadik időkérési lehetőségével is. A nyolcadik percben érkezett a félidő első váci akciógólja. Érdekesség volt, hogy a 60 perc során mindössze két váci és egyetlen győri büntetőt láthattunk. A csereként beállt vendégkapus már rendre hárította Bárdy Noémi próbálkozásait. Szerencsére párszor már sikerült megtalálni a beállós poszton Szabó Laurát, ám a 37. percben, 12-28-as állásnál katasztrofális vereség félelme lengte be a csarnokot.

Innentől azonban a hátralévő időszakot már a váciak nyerték 9-8-ra. Sikerült duplán belülre jönni, ami elsősorban az úgy háromnegyed kilenc táján a meccsbe belealvó győrieknek volt köszönhető. A régi- edzőnek bizonyítani szándékozó vendégek végül különösebb megerőltetés nélkül nyerték nagy fölénnyel a jobbára felkészülési meccs érzetét keltő „csatát”.

A pontvadászatból még 2 váci érintettségű mérkőzés van hátra. Mindkettőre utazniuk kell az ezeket követően a klubtól elköszönő Szilágyi Zoltán vezetőedző tanítványainak. Legközelebb május 23-án délután négykor a boglári akadémia fiataljai ellen kellene nyerni…

Váci góldobók: Bárdy Noémi 5; Szabó Laura 5 (2); Szeberényi Flóra 3; Aron Andrea, Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta 2-2; Diószegi Nikolett és Szondi Zsófia 1-1.

Szilágyi Zoltán: - Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, melyek érvényesültek is. Nem tudtunk mit kezdeni a győriek védőmunkájával, kijött a fizikális, a sebességbeli különbség. Csak egyes időszakokban tudtuk tartani a lépést, a játék minden elemében felülmúltak minket. Sok sikert kívánok a Győrnek a BL-fináléhoz.

Fotó Kovacsics József

Feladó: Városháza

EU pályázatok