címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Evezés – Tíz felnőtt váci érem az országos bajnokságon

Evezés – Tíz felnőtt váci érem az országos bajnokságon

A korosztályos és a mix versenyszámokban megszerzett közel 30 érem mellett 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet gyűjtöttek a Vác Városi Evezős Club (VVEC) felnőtt sportolói a hét második felében a szegedi Máty-éri pályán lebonyolított országos bajnokságon.

A legeredményesebb váci versenyző ezúttal is Galambos Péter volt (képünkön). A korábbi megszámlálhatatlan hazai bajnoki címét ezúttal hárommal bővítette a 35. életévében járó evezős. Megnyerte mind a normálsúlyú, mind a könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámot és Fenyődi Tamással párban elsőként ért célba a könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében is.

A VVEC további aranyérme közül egyet a normálsúlyú kétpárevezősök számában győztes Ács Kristóf, Bácskai Máté érdemelt ki. Itt a 3. helyen is váciak (Ujhelyi Mihály, Szklenka Bence) végeztek. Országos bajnoki címet nyert a férfi négyesünk is a Varga Tamás, Bácskai Máté, Ács Kristóf, Ujhelyi Mihály összetételben.

A női könnyűsúlyú kétpárevezősöknél másodikként ért a célba a Bóka Sára, Csepel Zsófia duó, akik Kiss Lara Blankával és Zöld Annával a könnyűsúlyú négyeseknél is ezüstérmesek lettek. Szintén második lett a könnyűsúlyú Kosztrub Tamás, Privári Mürschberger Domokos, Pálfai Csikó Bálint, Fenyődi Tamás összetételű kvartett.

A normálsúlyú egypárevezősök mezőnyében bronzérmes lett Bácskai Máté.

Feladó: Városháza

EU pályázatok