címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Váratlan hazai pofon

Kézilabda – Váratlan hazai pofon

A bajnoki nyitányon idegenben aratott győzelem után az első hazai mérkőzésen fájú vereséget szenvedett élvonalbeli kézilabda együttesünk: Váci NKSE – MTK Budapest 23-24 (11-13).

Pontosan 120 nap elteltével rendeztek ismét NB I-es női kézilabda bajnokit a váci sportcsarnokban.

A felnőttek összecsapása előtt két utánpótlás mérkőzésre is sor került. Ezeken: Váci NKSE serdülő – MTK serdülő 31-26 és Váci NKSE ifi – MTK ifi 46-15.

Kölcsönös hibákkal indult a meccs. A váltott vezetés szerény góltermést hozott. Sorra hagyták ki a ziccereket a mieink, ráadásul – majd később a teljes mérkőzés folyamán – botrányosan gazdálkodtak az emberelőnyeikkel.

Az egyébként semmi különöset nem produkáló MTK a hosszú hazai gólcsendet kihasználva a meccsidő harmadánál már öt góllal vezetett. Még jó, hogy a félidő hajrájában feljavult a VNKSE és sikerült kétgólos különbségre felzárkózni.

A második játékrész elején érezhetően felkeményedett a váci védekezés, Bukovszky Anna is több lövést hárított, így sikerült egalizálni A vezetést azonban egyszer sem tudtuk átvenni. A beállósnak történő próbálkozásainkra felkészült az ellenfél, balszélső játékunk a teljes játékidőben a nullával volt egyenlő, átlövéseinket meg rendre blokkolták, vagy a kapusnak volt csemege.

Előbb 1-2 találattal vezetett az MTK, majd 18-19-es állás után egészen 22-22-ig rendre egyenlített a hazai hölgykoszorú. Belépve a záró 4 percbe 22-24-re alakult az állás. A véghajrában 80 másodperce volt a mieinknek az egy pont megmentésére. Ám az ezen idő alatt bemutatott ötlettelen, felelősség áthárító téblábolás hű tükörképe volt az egész meccs alatti támadójátékunknak.

Váci gólszerzők: Kuczora Csenge 9(4); Diószegi Nikolett 5; Kácsor Gréta 4; Ballai Borbála és Hámori Konszuéla 2-2; Helembai Fanny 1.

Ottó Katalin: - Taktikailag felkészültünk ellenfelünkből. Sajnos a mérkőzés folyamán a kritikus szituációkban az alapembereknek megremegett a keze.

A Váci NKSE legközelebb szeptember 25-én szombaton 17 órától lép pályára Dunaújvárosban.

Fotó: Fehér Viktor

Feladó: Városháza

EU pályázatok