címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – A váci hölgykoszorú szebbik arca

Kézilabda – A váci hölgykoszorú szebbik arca

A bajnokság folytatásában várható szereplés milyenségét is előre jelző, az elvárásokat is a megfelelő polcra helyező mérkőzést játszott szombaton kora este NB I-es kézilabda együttesünk: Dunaújvárosi KKA – Váci NKSE 23-33 (11-16).

Egy idegenbeli siker (Érd – Vác 22-27) és egy hazai kudarc (Vác – MTK 23-24) után a bajnokság 3. fordulójában ismét utaznia kellett Ottó Katalin tanítványainak. Ahhoz a Dunaújvároshoz, amely a nyitányon még nyögvenyelősen verte otthon a szombathelyi hölgykoszorút 3 góllal, ám aztán az előzőleg bravúrosan bemutatkozó újonc budaörsiek ellen egy tucat góllal nyert idegenben.

A mieinknél érthetően nem volt rózsás jókedv a mérkőzésre készülve, az egygólos itthoni vereség és a mutatott teljesítmény nem a Vácot jelölte meg a találkozó esélyeseként. Persze, abban joggal lehetett bízni, hogy mieinket – amint az MTK-t is a váci meccs előtt – felpaprikázza az előző heti kudarc. Csapatunk 15 játékost nevezett a mérkőzésre, ezúttal Balogh Petra, Csatlós Csenge és Világos Diána nem volt a névsorban.

Aztán az összecsapás ijesztően indult: az eddig kiváló hetesértékesítő Kuczora Csenge a kapu fölé vágta a büntetőt. Majd a mieink a sárgalapos figyelmeztetéseket, a hazaiak a gólokat kezdték gyűjteni. Emberelőnyben, az 5. percben sikerült előszőr a váciaknak a gólszerzés, sőt az egyenlítés, majd újabb emberfór alatt a kétgólos vezetés is (10. perc: 2-4).

Hazai időkérés után a Dunaújváros gyorsította volna, a mieink lassították a játékot. Az utóbbi volt sikeresebb, mert már 4 góllal, 7-3-ra is vezetett a VNKSE. Az ellenféltől az első negyedórában csak a veterán Bulath volt eredményes: öt alkalommal. Nálunk az első meccseken halvány csapatkapitány Hámori Konszuéla (képünkön) szerzett szép gólokat. Három-négy találat volt az előnyünk, amikor kapust cserélt az ellenfél. Ennek ellenére a szünetig öt kísérletéből ötször betaláló Kácsor Gréta vezérletével ötgólos váci előnnyel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején hamar féltucatra nőtt a fórunk. Pásztor Bettina továbbra is remekül védett, jobbára csak büntetőből vették be a kapuját (36. perc: 13-19). Érkezett az újvárosi kapuba a harmadik számú hálóőr is. (Egyébként is sokkal többet cseréltek a vendéglátók.) A meccs kétharmadánál tovább nőtt a különbség (43. perc: 14-23). Az újabb dunaújvárosi időkérést követően átállt nyitott védekezésre az ellenfél. A játékvezetők sorozatban állították ki a váciakat és adtak heteseket a hazaiaknak, akik kétszer sem találtak be az üres kapunkba. Több váci cserejátékos is érkezett a pályára, de maradt a 9 gól különbség.

Az utolsó tíz perc 17-25-ös állásról indult. Kácsor Gréta 10. góljával a 23. percben tíz volt közte (17-27). Felváltva estek a gólok, csak a különbség maradt kérdésként: a lefújásra tízgólos lett.

Végül az ezúttal sok kiváló produkciót elővezető VNKSE (Pásztor Bettina, Hámori Konszuéla, Kuczora Csenge, Kácsor Gréta) kellemes meglepetésre habkönnyű sikert aratott a teljesen indiszponált újvárosiak ellen.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 11; Hámori Konszuéla és Kuczora Csenge 7-7; Grosch Vivien, Helembai Fanny és Schatzl Natalie 2-2; Aron Andrea és Ballai Borbála 1-1.

Igen nehéz a mieink sorsolása. Először éppen azt a DVSC-t fogadják október első napján, pénteken 18 órakor, amely határozottan bejelentkezett a bronzéremért és vezetőedzője a korábbi váci sikertréner Szilágyi Zoltán. Azután a bajnoki szünet után előbb Mosonmagyaróvárra, majd majd Siófokra fog utazni az együttes.

Feladó: Városháza

EU pályázatok