címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Újabb szégyenteljes vereség

Labdarúgás – Újabb szégyenteljes vereség

A harmadosztályú focibajnokság immár 9. fordulójában a váci együttes újra közönségbosszantó, pocsék teljesítménnyel szenvedett csúnya vereséget: Vác FC – Szekszárdi UFC 0-4 (0-3).

A tabellát böngészve a találkozó előtt világos volt: ha a mieink nyerni tudnak az eddig felemásan produkáló tolnaiak ellen, akkor biztosan kilépnek a kiesőzónából. Jókedvre deríthette a váci játékosokat az, amilyen körülmények között nyerni tudtak szerdán a fővárosban. (A Rákosmente a 90 perc leteltekor még 1-0-ra vezetett, végül a Vác nyerte a mérkőzést 2-1-re!) A mai összecsapás előtt Csank János a több hiányzó ellenére is abban bízott, hogy a szerencsés szerdai győzelem után csapata folytatja a pontgyűjtést.

Aztán a mérkőzés ugyanúgy indult, ahogy az eddigiek nagyobb része: gólt kapott a Vác. Az 5. percben egy szekszárdi szabadrúgás még lepattant, ám a kavarodásból a vendégek eszméltek gyorsabban és közelről vezetést szereztek, 0-1. A gyors ütemű fedett lelátóépítés jeleit nemigen mutató stadionba kilátogató alig félszáz váci drukker talán már meg sem lepődött…

Az első negyedóra végén Halasi Péternek kellett bravúrral védenie, hogy ne duplázódjon meg a hátrányunk. Kisvártatva egy hazai szögletet fejelt alig fölé Kasza Balázs. A folytatás kiegyenlített mezőnyjátékot és kevés eseményt hozott. Az időnkénti váci beíveléseket könnyedén hárítottak a tolnaiak. Ugyanakkor figyelmeztető volt, hogy a vendégek labdaszerzés után könnyen átjátszhatták a középpályát.

Egy ilyen jobboldali támadásuk végén a középre passzolt labdát csak nézték a mieink és a 35. percben másodszor is a hálónkban pihent meg a játékszer, 0-2. Pár percre rá, megint egy szöglet után veszélyeztetett a Vác, ám Csaba Dániel fejesét a felső léc hatástalanította. Nem úgy a váci kapu előtti szögletnél! A 40. percben a beívelés utáni fejest még Halasi védeni tudta, de a kipattanót már góllá nemesítették a szekszárdiak, 0-3.

A második félidőben elkezdett támadni a Vác, amit újabb szögletek jeleztek. Védekezésben átálltak a hazaiak a lestaktikára. A félidő első felében magabiztosan tartotta előnyét a vendéggárda, veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani kapuja előtt. A kontrákból viszont a fellazuló védőfalunk mellett sorra ziccerekig jutottak a vendégek, de ezeket szerencsére ki is hagyták.

A 78. percig kellett várni hazai lehetőségig. Akkor előbb egy remek lövést védett bravúrral a szekszárdi hálóőr, majd a szöglet utáni fejes halt el a kezében. A hajrában a szekszárdiak még a kapusukat is lecserélték. Játékosaink próbálkoztak ugyan a szépítéssel, ám a 87. percben az egyedül kitörő vendégcsatár buktatásáért megítélt büntetőből kialakult a végeredmény, 0-4. (Azért maradt „csak” négygólos zakó, mert a legvégén még Halasinak, majd a kapufának kellett megakadályozni a féltucatot!)

A Közép csoportban eddig lebonyolított 9 fordulóban 7 pontot gyűjtő váciak jelenleg a 20 csapatos mezőny 17. helyét foglalják el. Legközelebb október első vasárnapján délután háromkor a középmezőnyhöz tartozó Hódmezővásárhelyhez látogatnak. Amely gárda első nyolc meccsén mindig vendéggyőzelem született…

Feladó: Városháza

EU pályázatok