címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Csupagyőztes váci fiatalok


Remekül kezdték a váci kézilabdás fiatalok a különböző nemzeti bajnokságokat. Mérlegük: nyolc mérkőzés – nyolc győzelem.

A Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) utánpótláskorú játékosokból álló felnőtt bajnokságban szereplő együttese a sikeres rajt után második mérkőzését is megnyerte. A Dorog elleni 40-21-es siker után Németh Lilla edző tanítványai Tatabányán győztek egy szoros első félidőt követően 32-24-re. Csapatunkból Kovács Anikó egymaga 13 alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját. Két forduló után a DKA vezeti az NB II-es felnőtt bajnokság Északi csoportját.

Az NB I-es ifjúsági pontvadászat Keleti csoportjának első három fordulójában hibátlan mérleget produkáltak a Váci NKSE Solymos Andrea által irányított ifistái. Két idegenbeli győzelem között (Hajdúnánás – VNKSE 25-30 és Békéscsaba – VNKSE 32-34) az MTK-t hazai pályán verték nagy fölénnyel 46-15-re. Az együttes két kiemelkedő gólszerzője az eddig 28 találatos Perák Csenge és a 21 gólnál tartó Balogh Petra.

Az NB I-es serdülők szintén a Keleti csoportban játszanak és szintén három sikerrel vették az eddigi mérkőzéseket. Edzőjük Ferenczyné Siska Brigitta (Ferenczy Fruzsina anyukája). A csapat a Hajdúnánás ellen 31-23-ra, az MTK ellen 31-26-ra nyert, Békéscsabán pedig 30-17-re győzött. Két legeredményesebb gólszerzőjük Ádám Lilla és Németh Maja.

Feladó: Városháza

EU pályázatok