címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Már csak egy csapatnak van kevesebb pontja a csoportunkban

Labdarúgás – Már csak egy csapatnak van kevesebb pontja a csoportunkban

Minimális érdeklődés kísérte a váci stadionban a helyi NB III-as együttes újabb bajnoki mérkőzését, amelyen ismét nem sikerült gólt szereznie a Csank-gárdának, így az egyetlen kapott találat újra vereséget jelentett: Vác FC – Kozármisleny 0-1 (0-1).

A pontvadászat 11. fordulójában a kieső helyen tanyázó váci gárda a még veretlen baranyai ellenfelével szemben nem számított esélyesnek. Csank János – mondván: az esélytelenk nyugalmával játszhat a csapat – igyekezett is levenni játékosai válláról a felelősséget. Az elmúlt bajnokságban ugyan mindkét találkozójukon a hazai csapat nyert 1-0-ra, de a mostani sorozatban a vendégek jobban, míg a mieink még az elmúlt évinél is gyengébb produkcióval rukkoltak eddig elő.

Bár betegségek és egyéb okok miatt többen hiányoztak a váci keretből, a csapatnak a héten sikerélménye is volt, hiszen kétszer is betalált felkészülési meccsen az U19-es együttes hálójába. Ám vasárnap a váci fiataloknál már egy erősebb ellenfél kapujába már nem sikerült ez – az idei pontvadászat 11 meccse közül immár a hetedik alkalommal nullázta le magát a Vác FC. Az elméletileg felújítás alatt álló létesítményben lassan elfogynak a meccset nézők: a borongós őszi időben megrendezett eseményre csupán pár tucat szurkoló volt a helyszínen kíváncsi.

Ők a mérkőzés elején azt látták, hogy talán elmúlik az az időszak, amikor a váciak rendre már az első percekben gólt kapnak. Magabiztosabban kezdett ugyan a több játékosát nélkülöző vendéggárda, de szervezetten védekeztek a mieink és szükség esetén Halasi Péter kapus is a helyén volt. Egészen a félidő feléig nem érvényesült a mislenyiek mezőnyfölénye, akkor azonban egy véleményes büntetőből vezetést szereztek, 0-1.

A második játékrészben sajnos továbbra is csak gólveszély nélküli támadásokra futotta a váciak erejéből. Mivel a vendégek sem sziporkáztak, elég eseménytelen volt a játék, sok volt a hiba mindkét részről. Jellemző a hetek óta tartó halvány támadójátékunkra, hogy csupán egy szabadrúgásból sikerült eltalálni a mérkőzésen a kaput.

Így aztán egy erősebb, de semmi különöset nem felvonultató ellenféllel szemben sem sikerült pontot rabolni. Az eddigi 11 bajnokin 7 pontot gyűjtő és továbbra is kieső helyen található Vác FC legközelebb (október 17. vasárnap 13.00) az újonc mohácsiakhoz látogat. Ahhoz az együtteshez, amely a 20 csapatos csoportban egyetlenként kevesebb ponttal rendelkezik a mieinknél.

Feladó: Városháza

EU pályázatok