címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – A 16. helyen zárta az őszt a Vác FC

Labdarúgás – A 16. helyen zárta az őszt a Vác FC

A vasárnapi fordulóval befejeződött a harmadosztályú pontvadászat Közép csoportjának első köre. A váci gárda az őszi zárás után a még bennmaradó, 16. pozícióban várhatja a második felvonást: Vác FC – Gerjeni SK 3-0 (3-0).

A játéknap előtt még éppen nem kieső helyet elfoglaló Csank-gárda a tőle egy ponttal és két helyezéssel gyengébb újoncot fogadhatta. Az biztos volt, hogy győzelem esetén sem javíthatnak a mieink a tabellán elfoglalt helyükön, vereség esetén viszont a bajnokság félidejében kieső helyre csúsznak vissza.

Csank János találkozó előtti nyilatkozatában kiemelte, hogy a szerinte fejlődő csapatától kötelező a győzelem, amellyel „elfogadhatóan végződne az ősz”. Pár sérült mellett az eltiltott Halasi Péter kapus sem állhatott a csapat rendelkezésére.

Az utoljára még október közepén, a sereghajtó ellen győztes váciak az elmúlt egy tucat bajnokiján 11 vereséget elszenvedő vendégekkel szemben természetesen támadólag léptek fel. Az első félórában sokkal többet birtokolták a labdát a mieink, ám ekkor a vendégek még jól szűrték meg a hazai akciókat.

A jég a meccs harmadánál tört meg, amikor Nagy Zoltán találatával vezetést szerzett a Vác, 1-0. A folytatásban aktívabban próbált focizni az újonc. Ezt remekül használták ki a mieink, hiszen a házi gólkirály – az őszi 23 váci találat közel felét, 11 gólt szerző – Mertse Ábel két perc alatt kétszer is betalált. Így magabiztos, háromgólos előnnyel mehetett szünetre csapatunk.

A második játékrész már nem hozott újabb hálózörgetést. A szünetben hármat is cseréltek ugyan a vendégek, de váciak magabiztosan őrizték előnyüket. Ijedtséget okozott viszont, hogy a váci Fazakas Géza játék közben rosszul lett és a mentő szívpanaszok miatt a kórházba szállította kivizsgálásra. Változást esetleg a játékidő záró negyede hozhatott volna, mert a 69. percben Stefán Tivadar kiállítása miatt megfogyatkozott a hazai gárda. Ám az eredmény már nem változott, egy igen szerény képességű ellenféllel szemben aratta szezonbeli negyedik győzelmét a Vác.

A csoport 20 együttese tehát túljutott az első bajnoki körön, mindegyik 19 meccset játszott le. A Vác FC ezek közül négyet nyert meg, öt alkalommal végzett döntetlenre és tíz vereséget szenvedett. Huszonhárom szerzett góljára az ellenfelek harminchét találattal válaszoltak. Az így begyűjtött 17 pont a táblázat 16. helyére jogosítja a legénységet. (Emlékeztetőként: egy évvel korábban 21 ponttal a 15. helyen állt a Vác, akkor néggyel több gólt kapott, mint adott.)

A versenykiírás szerint december első vasárnapján egy előrehozott „tavaszi” fordulót is rendeznek. Ezen délután egy órától Vác – Balassagyarmat összecsapásra kerül sor, ám az eredménytől függetlenül biztos, hogy a mieink a jelenlegi pozícióban töltik a téli bajnoki szünetet.

(Képünkön a csoport őszi végeredménye.)

Feladó: Városháza

EU pályázatok