címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Naptári évet zártak a fiatalok

Kézilabda – Naptári évet zártak a fiatalok

Befejeződtek az idei tétmérkőzések a váci kézilabdás utánpótláskorú játékosok által alkotott kézilabda együtteseink számára. Városunkban négy olyan, fiatalokból álló utánpótlás hölgykoszorú van, amelyik az országos bajnokság élvonalában szerepel. Rajtuk kívül az NB II-es felnőttek között játszó akadémisták mérlegéről adunk helyzetjelentést.

Az utóbbi csapat a Dunakanyar Kézilabda Akadémia együttese, amely a harmadosztály Észak csoportjában 11 riválissal veszi fel a harcot. A mieink sokáig hibátlanul meneteltek, de az év végi hajrában előbb hazai pályán osztoztak meg a pontokon az Esztergommal, majd az óbudaiaktól és a szentendreiektől is kikaptak. Így 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel jelenleg a 3. helyet foglalják el a táblázaton. Németh Lilla edző együttesének legeredményesebb góldobója a 7 bajnokin 56 találattal büszkélkedő Kurucz Aida.

A női ifik Kelet csoportjában két váci csapat is verseng. Örömünkre jelenleg mindkettő dobogós a listavezető Fradi mögött. Bár a Váci NKSE (VNKSE) és a Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA) egymás elleni találkozóját az utóbbi nyerte 28-25-re, mindkét együttesnek 18 pontja van és jobb gólkülönbségével e pillanatban a VNKSE a második. A csapat edzője Solymos Andrea, két gólfelelőse az egyaránt 52 találatnál tartó Bárdy Noémi és Perák Csenge. A DKA edzője a felnőttekhez hasonlóan Németh Lilla, legjobb gólszerzője pedig az 51 találatnál tartó Bagi Virág.

A két váci klub serdülői szintén remekelnek és az élmezőny tagjai, városi rangadójukon 26-26-os döntetlen született. A VNKSE Ferenczyné Siska Brigitta edző vezetésével 8 győzelemmel és 1-1 döntetlennel, illetve vereséggel a 3., a DKA 6 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség után a 4. helyen áll. Az előbbi váci hölgykoszorúban Janicsák Maja a legeredményesebb gólszerző. A DKA csapatát Nemes Tibor edző irányítja, az együttesben leginkább Nyakas Emese és Molnár Korinna Alexandra veszi ki részét a gólszerzésből.

Feladó: Városháza

EU pályázatok