címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Kétarcú csapat pontjai

Kézilabda – Kétarcú csapat pontjai

Meglátszott a mai váci női kézilabda bajnoki látogatottságán a szombat esti dániai kudarc. A félházas publikum előtt szerencsére az érdi együttes megfelelő ellenfél volt ahhoz, hogy valamelyest javítsanak a mieink megtépázott tekintélyükön, ám produkciójukat a rómaiak istene, Janus is megirigyelte volna: Váci NKSE – Érd 34-31 (18-11).

Csapatunk 16 fős benevezett keretéből ezúttal Csatlós Csenge és Pálffy Anna maradt ki. Természetesen játszhatott viszont az egy EL-meccsről eltiltott csapatkapitány, Hámori Konszuéla.

A mérkőzés elején kétszer a vendégek szereztek vezetést, de aztán nagyon felpörögtek a mieink és zsinórban dobott hét találatukkal elhúztak (8. perc: 8-2). A 12. percben jött az első hazai csere, ekkor védekezésben Világos Diána váltotta Hámori Konszuélát.

Egy jó ideig felváltva estek a gólok, így 5-6 találat volt a mieink fórja. Sokat cserélt a Vác és az Érd is, de a félidő második felében már az „utazó sebességre” kapcsoló csapatok kiegyenlített küzdelmét láthatta a publikum. Mindkét oldalon volt egy-egy gólfelelős: nálunk Kuczora Csenge (képünkön labdával) a szünetig együttese góljainak felét dobta, míg a túloldalon Szabó Kitti jutott féltucatig.

A pihenőt követően a mezőnyben a váci kezdőhatos indította a játékot, míg a kapunkat Bukovszky Anna védte a hajráig. Hasonlóan alakult ez a játékrész kezdés, mint az előző, pár érdi találatra szép és sok góllal válaszolt a VNKSE. Egészen a „közte tízig” (37. perc: 25-15).

És innentől a váci játékosok megmutatták másik Janus-arcukat is. Fokozatosan leült a támadójáték és egy túl sok lyukkal elkészített ementáli sajthoz hasonló lett a védőfal. Tíz perc alatt megfelezte hátrányát a belelkesült érdi hölgykoszorú (47 perc: 27-22). Sőt, a záró tíz perc elején előbb négy, majd a 54. percben már csak háromgólos volt a váci vezetés (55. perc: 31-28).

Fontos hazai gólok születtek ekkor a két szélről, így a véghajrára már megnyugtató, öt találatnyi lett ismét a váci fór. Végül a meccs kétharmadáig a szebbik arcát felvillantó hazaiak szűkebb különbséggel nyertek, mint tették az ősszel Érden.

Női kézilabda NB I, 14 forduló: Váci NKSE – Érd 34-31 (18-11).

Vác, 320 néző. Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

Vác: Pásztor Bettina –Diószegi Nikolett 5, Hámori Konszuéla 4, Kuczora Csenge 11 (3), Helembai Fanny 2, Kácsor Gréta 5, Schatzl Natalie 3.

Csere: Bukovszky Anna (kapus), Világos Diána 1, Ballai Borbála 2 (2), Szondi Zsófia 1, Grosch Vivien.

Edző: Ottó Katalin

A Váci NKSE az eddig lejátszott 13 bajnokija közül kilencet nyert meg és négyet vesztett el. Az így begyűjtött 18 ponttal a csapat jelenleg a 4. helyet foglalja el a tabellán.

Csapatunk legközelebb vasárnap lép pályára. Délután kettőtől a váci sportcsarnokban a francia Chambray lesz az ellenfél a nemzetközi kupasorozat keretében.

Fotó: Fehér Viktor

Feladó: Városháza

EU pályázatok