címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Roppant fontos pontok a fővárosból

Kézilabda – Roppant fontos pontok a fővárosból

Ismét két nehéz nemzetközi kupameccs közben kellett bajnokit játszania a váci női kézilabda együttesnek: MTK – Váci NKSE 29-31 (14-14).

A mieink keretében ezúttal is 16 játékos kapott helyett, a két kimaradó Bárdy Noémi és Csatlós Csenge volt. Kezdőhetesünk: Pásztor Bettina – Diószegi Nikolett, Hámori Konszuéla, Kuczora Csenge, Helembai Fanny, Kácsor Gréta és Schatzl Natalie. A mérkőzés folyamán pályára lépett még tőlünk Bukovszky Anna, Világos Diána, Ballai Borbála, Kovalcsik Jázmin, Grosch Vivien, Aron Andrea, Szondi Zsófia.

A hazai meccseit októbertől már az új Vasas-csarnokban rendező MTK ellen az első gólt hetesből Kuczora Csenge dobta, de hamar fordítottak a hazaiak. Az első váci akciógólra az 5. a percig kellett várni, amikor az MTK már háromnál tartott. A gyenge váci védőmunka miatt sorra kaptuk az átlövés gólokat, miközben akcióink rendre eredménytelennek bizonyultak (7. perc: 5-2).

Tíz perc elteltével Bukovszky Anna váltotta Pásztor Bettinát a kapunkba, majd 7-3-nál Ottó Katalin volt kénytelen máris időt kérni. A váci próbálkozások (Kuczora Csenge, Kácsor Gréta és Helembai Fanny révén) erőtlenek voltak. A félidő közepén emberelőnyből sikerült megfelezni a hátrányt, jött is a fővárosi időkérés (16. perc: 8-6).

Támadásban a mieink sorra a hazai kapusba püfölték a ziccereket, így ismét nőtt a hátrányunk. Egy ideig párosával estek a gólok, majd Diószegi Nikolett zsinórban háromszor is betalált (21. perc: 10-9). Sajnos, az egyenlítés kétszer sem jött össze. A 27. percben aztán Grosch Vivien révén már igen. Sőt, a meccsre elutazó váci drukkerek fergeteges bíztatása után rövid időre vezetett is a VNKSE. A szünetre egy váci kiállítás után döntetlenre alakult az állás.

A folytatás újra a meccs elején látott gyenge védőmunkánk miatt kaptuk a gólokat. Szerencsére most gyorsan egalizáltuk a kétgólos hátrányt és a 39. percben Kácsor Gréta vezető találata (18-19) után jött a második MTK-időkérés. Bukovszky Anna szép hárításai után Helembai Fanny is megtalálta góllövő kacsóját és 1-2 gólos váci előnynek örülhettünk (43. perc: 19-21).

Ám góljainkra nagyon gyorsan jöttek a válaszok: két perc alatt 3-3 találat rongálta a hálókat. Majd a 48. percben elfogyott az előny és 24-24-re alakult a találkozó. A záró tíz perc is döntetlennel indult, majd miután visszavette a vezetést az MTK, Ottó Katalin próbált az időkérés alatt valami győztes ötlettel új lendületet adni tanítványainak.
Sikerült neki!
MIndkét oldalon az akciókban gyakran csúsztak hibák. Hat perccel a vége előtt váci egyenlítést követően gól- és emberhátrányba kerültünk. Ám az új erőre kapó váci lányoknak kétszer is sikerült egyenlíteni. Három perc volt hátra, amikor Hámori Konszuéla ismét a mieinket juttatta előnyhöz (28-29), sőt emberelőnybe került csapatunk. Másfél perccel a vége előtt már kettő volt ide, amikor a hazaiak időt kértek. A Vasas-csarnok kapufája is velünk volt a legvégén, így a kétgólos sikerrel nem csak a visszavágás sikerült, de az egymás elleni összevetésben is jobb lett az MTK ellen csapatunk. A Váci NKSE a mai győzelmével zsinórban a hatodik bajnoki sikerét érte el.

Váci gólszerzők: Kuczora Csenge 10 (3); Diószegi Nikolett 6; Helembai Fanny 5; Hámori Konszuéla 3; Kácsor Gréta és Schatzl Natalie 2-2; Ballai Borbála, Grosch Vivien és Szondi Zsófia 1-1.

A Váci NKSE számára a változatosság kedvéért ismét egy Európa Liga-összecsapás következik. Február 20-án vasárnap a román Valcea érkezik a váci sportcsarnokban a csoportkör záró mérkőzésére.

Képünkön az aktuális tabella.

Feladó: Városháza

EU pályázatok