címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Nem volt kérdéses

Kézilabda – Nem volt kérdéses

Pénteken este egy újabb hazai bajnokival a végére ért NB I-es kézilabda csapatunk megerőltető január-februári tétmeccs sorozata. A pontvadászatban féltucat nyertes találkozó után a mieink hetedszerre is begyűjtötték a pontokat: Váci NKSE – Dunaújváros 37-31 (21-13).

A közel félezres közönség az első percekben azt láthatta, hogy a védekezéssel kezdő hazaiak gyorsan megfordítják az első találattal vezetést szerző újvárosiakkal szemben az állást, hogy aztán a továbbiakban már egyszer sem engedjék előnyhöz a riválist.

Örvendetes volt, hogy az első 5 hazai gólból Hámori Konszuéla hármat is olyan helyzetből ért el, amilyet a Valcea ellen a legvégén elrontott. Már ekkor látszott, hogy a két csapat kapujában a hálóőri teljesítmény között ég és föld a különbség. Pásztor Bettina remeklésével teljes kontrasztban voltak a 10 percenként egymást váltó vendégkapus produkciók.

A félidő középső idejében párosával estek a gólok és annak ellenére tartotta a Vác 4 gól körüli fórját, hogy Kuczora Csenge már az első negyedórában összeszedett két kiállítást. A játékrész hajrájában aztán rendre góllá nemesedtek a váci támadások és fokozatosan nőtt, majd a pihenőre a négyről megduplázódott a mieink előnye.

A folytatás már döcögősebb hazai játékkal indult. Lazult a hazai védőfel szilárdsága is, így a szünetbeli nyolcról öt találatra fogyott az előny. Helembai Fannyt is másodszor állították ki, talán ennek a következménye volt, hogy bármilyen összetételben állt fel a falban a két középső védőnk, rendre szinte ellenállás nélkül vitték be ott ziccerig támadásukat a vendégek.

Szerencsére nagyobb baj nem lett ebből, mert a túloldalon a kapusok továbbra is a labda hálóból történő kotorászására voltak kárhoztatva: gólra gól volt a válasz. A lefújásig 5 és 7 gól között változott a különbség, sok izgalmat már nem tartogatott a mérkőzés. A véghajrában még jól megszórták mindkét kapuhálót a csapatok, kialakítva a féltucatos váci győzelmet.

Váci góldobók: Kuczora Csenge 8; Hámori Konszuéla 7; Diószegi Nikolett, Helembai Fanny és Kácsor Gréta 5-5; Ballai Borbála, Grosch Vivien és Schatzl Natalie 2-2; Világos Diána 1.

Most egy párnapos válogatott szünet következik a bajnokságban. A váciak számára a következő tétmérkőzésre március 9-én szerdán este hatkor kerül sor. Ekkor Siófokon, az egymeccses Magyar Kupa negyeddöntőben lép pályára csapatunk.

Feladó: Városháza

EU pályázatok