címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Utánpótlás helyzetkép

Kézilabda – Utánpótlás helyzetkép

A kézilabda nemzeti utánpótlás bajnokságokban szereplő váci csapatok is sorra játsszák mérkőzéseiket a különböző pontvadászok fordulóiban. Az alábbiakban a jelenlegi helyezéseikről adunk tájékoztatást.

Van egy „kakukktojás” is ebből a szempontból: ugyanis a Dunakanyar Kézilabda Akadémia (DKA Vác) Németh Lilla által irányított fiatal együttese a felnőtt harmadosztály Észak csoportjában szerepel. Méghozzá sikeresen! A csapat legutóbb a Vasas U22-es csapatát verte hazai pályán magabiztosan 29-18-ra. A csoportban 17 fordulón vannak túl, a mieink jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán, miután 17 mérkőzésből 26 pontot szereztek. Sajnos, a hölgykoszorú egyik legjobbja, Kurucz Aida súlyos sérülése miatt hosszú ideig nem léphet pályára. A csapat legeredményesebb góldobója őt megelőzve Bagi Virág.

Az NB I-es utánpótlás pontvadászatban az ifiknél és a serdülőknél is két-két váci csapat érdekelt.

Az ifjúságiak sorozatában a DKA Vác áll jobban. Ezt az együttest is Németh Lilla vezeti és az elmúlt játéknapon a Kisvárda ellen nyert 31-27-re. A mieink a 20 meccsen szerzett 32 pontjukkal jelenleg szintén a 3. helyet foglalják el. A statisztika szerint itt is Bagi Virág vezeti a házi góllövőlistát.

Ebben a korosztályban szerepelnek a Váci NKSE ifistái is, akik a DKA-nál 2 ponttal kevesebbet gyűjtve és őket követve állnak a 4. helyen a 14 csapatos csoportban. Edzőjük Solymos Andrea. A csapat legutóbb a Kecskemétet győzte le hazai környezetben 31-23-ra, többek között a legeredményesebb gólvágónak számító Perák Csenge 9 találatával.

A serdülőknél Ferenczyné Siska Brigitta edző csapata, a Váci NKSE áll jobban a váciak közül. A dobogós együttes legutóbb 32-20-ra nyert itthon a Szeghalom ellen, amivel 20 fordulót követően 29-re gyarapította pontjait. Ebben az együtetsben Janicsák Maja dobta eddig a legtöbb gólt.

A pár napja a Kisvárdát 27-23-ra verő DKA serdülők trénere Nemes Tibor. Az eddigi 20 meccsén 25 pontot szerző csapat az 5. helyet foglalja el a táblázaton. Legeredményesebb gólszerzője Varga Nóra Szilvia.

Feladó: Városháza

EU pályázatok