címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Fontos győzelem

Kézilabda – Fontos győzelem

Míg pénteken kora este a ligetben a szabadságharc váci csatáit elevenítették fel, az ország észak-keleti szegletében fontos bajnoki pontokért léptek pályára élvonalbeli kézilabdásaink. Szokatlanul gólszegény mérkőzésen: Kisvárda – Váci NKSE 19-23 (10-15).

Hosszú idő után a mieink játékoskerete végre teljesnek volt mondható, és a hazaiak is 16-os keretet neveztek az összecsapásra.

Amely jól indult a mieink számára, mivel az első két találat a hazai kapust átejtve hullott a kapuba. Nem volt nagy iram, gólra gól volt a válasz a csapatok részéről (8. perc: 2-5). Nem jelzett jót, hogy a 6. percben Diószegi Nikolett cserét kért. A 10. perc után – négygólos váci fórnál – máris időt kért a várdai tréner. Ötletesen, eredményesen támadott ezután is csapatunk, a védőmunkára sem lehetett panasz és Pásztor Bettina is remekelt a kapuban.

Az első negyedóra végére féltucatra nőtt a különbség (5-11), így újra eligazításra hívta tanítványait Bakó Botond. Nyitottabb védőfalra álltak át a hazaiak és sajnos ez már több támadásbeli váci hibát okozott. Hosszú akciók folytak mindkét kapu előtt és percekig nem változott a 7-12-es állás. Nem tett jót csapatunknak, hogy Kácsor Gréta nem sok vizet zavart a hazai kapunál és csak a 24. percben vétette magát észre – egy kiállítással.

A félidő hajrájában kettős emberhátrányba kerültünk. Ekkor kétszer sem sikerült a vendéglátóknak az üres váci kapuba találni. Ugyanakkor szomorú volt, hogy a 20. percben szerzett 12. gólunk után majdnem 10 percre szinte megszűnt csapatunk támadójátéka. A pihenő előtt szerencsére feléledt és mivel 3 váci találatra csak egy válasz érkezett, bíztató, ötgólos előnyt szerzett a folytatásra a VNKSE.

A második játékrész elejét kölcsönös és durva hibák jellemezték. A váci érdekeltségű meccsekhez képest sokkal gyengébb volt a góltermés, de a lényeg: a mieink tartották 5-6 találatnyi előnyüket (36. perc: 12-17). Az igen alacsony színvonalú, lassú iramú összecsapás kétharmadánál is 5 gól volt a különbség a mieink javára, amikor végre Kácsor Gréta is betalált.

Sajnos, a jó kezdésüket követően a váci szélsők teljesítménye is elhalványult, sok lehetőséget puskáztak el. A hatgólos előnnyel indított utolsó negyedórát, ha lehet, még sétálósabb stílusban kezdték a vendégek. Most a 43. percben szerzett 20. gólunkon állt meg a váci gólszerzés és tartott majdnem 8 percig (50. perc: 16-20).

Belelkesedtek az addig sansztalannak tűnő vendéglátók és 6 perccel a lefújás előtt feljöttek háromgólos különbségre. Időt is kért Ottó Katalin. Szerencse, hogy a hazaiak is már elkészültek az erejükkel, így – ha nem is sziporkázó játékkal – de azért végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be a végső helyezés szempontjából igen fontos pontokat a Vác.

Váci góldobók: Helembai Fanny 6; Hámori Konszuéla 4; Grosch Vivien 3, Kuczora Csenge 3 (1); Kácsor Gréta és Schatzl Natalie 2-2; Diószegi Nikolett, Ferenczy Fruzsina és Szondi Zsófia 1-1.

A 4. hely megtartásáért vívott harcban a két legnagyobb rivális (Mosonmagyaróvár és Siódok) papírforma vereségével 3, illetve 4 pontos előnyben van jelenleg csapatunk.

A Váci NKSE az ország keleti vége után a következő fordulóban a nyugati határszélre utazik. A kiesés ellen úgy tűnik, egyre nagyobb sikerrel küzdő Szombathely fogadja együttesünket április 14-én csütörtökön este hatkor.

***

A napokban kiderült a már jó régről elhalasztott Váci NKSE - FTC női kézilabda NB I-es felnőtt bajnoki időpontja. A szövetségi honlapon megjelentek szerint a találkozó május 3-án kedden este hatkor kezdődik a váci sportcsarnokban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok