címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Két váci utánpótlás csapat az országos rájátszásban

Labdarúgás – Két váci utánpótlás csapat az országos rájátszásban

Az őszi 12 csapatos Alap csoportban megrendezett egykörös (11 mérkőzés) pontvadászat után ebben a naptári évben a két érintett váci utánpótlás együttes (U19 és U17) a rájátszásos csoportokban szerepel tovább. A Vác Városi Labdarúgó SE (VVLSE) ezen két csapatának eddigi szerepléséről az alábbiakban adunk hírt.

Szalai Attila edző 19 évesekből álló együttese az Alap csoportban szépen teljesített és a megszerzett 21 pontjával – jobb gólkülönbséggel – második helyen zárt. A folytatásban a Kiemelt csoportban 9-12. helyen végzőkhöz csatlakoztak az Alap csoportban az első négy helyen zárók és tavasszal bónuszpontokkal indulva, kétfordulós rendszerben a B csoportban döntenek a 9-16. helyezésről.

A váciak eddig féltucat meccsen vannak túl, sajnos, nem sok sikerrel. Egy győzelem mellett öt alkalommal (legutóbb a DVSC ellen idegenben 5-1-re) szenvedtek vereséget. Így jelenleg – a 2 bónuszponttal együtt – 5 pontja van a gárdának, amivel a 8 csapatos mezőnyben sereghajtó. (Azaz: pillanatnyilag az ország U19-es focigárdák között a 16. legjobbnak számítanak. A váci proficsapat szereplése a Nemzeti Bajnokságban az összevetés alapján a 79. helyre sorolja be jelenleg a Vác FC-t.) A VVLSE U19 legközelebb szombaton a Diósgyőrhöz látogat.

Az Alap csoportban csak a 11. helyen zárt, így a 17-24. helyről döntő C csoportban érdekelt a rájátszás során. A 19 évesekhez hasonló lebonyolítású U17-es mezőnyben a lejátszott hat fordulóban nem sikerült pontot szereznie Kovács Péter edző tanítványainak, legutóbb hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek a zalaegerszegiektől. Így csak a hozott 1 bónuszponttal jelenleg a csoport utolsó helyén állnak a mieink. Legközelebb szombaton Nyíregyházára utazik a csapat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok