címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Szünet után szárnyalt a VNKSE

Kézilabda – Szünet után szárnyalt a VNKSE

Az elmúlt héten az ország keleti, a mai hétközi fordulóban hazánk nyugati végeire utazott a tavalyi előkelő 4. helyét idén megvédeni szándékozó élvonalbeli kézilabda együttesünk. Ebben a pontvadászat hajrájához érkező küzdelemben nagy jelentőséggel bírt az egyik kiesőjelölttel szembeni idegenbeli eredmény: Szombathely – Váci NKSE 26-37 15-18).

Az összecsapás háromnegyedórás késéssel indult, mert a váciak busza útközben defektet kapott.

A kisvárdai bajnokin betliző Kácsor Gréta ezúttal már fél perc elteltével betalált. Majd a gólváltások után Pásztor Bettina bravúrjai kellettek, hogy tartsuk az 1-2 gólos előnyt (9. perc: 3-5). Az előző bajnokin szintén nem túl acélos Schatzl Natalie is betalált kétszer. A csapatok nem vezettek viharos akciókat. Az első negyedóra végén háromgólos hátránynál kért időt a hazaiak mestere.

A védekezésünk legalább két fokozattal visszaesett, egymás után fejezték be góllal támadásaikat a vasiak (19. perc: 10-11). Félpercenként potyogtak a gólok, összesen 17 hálózörgetéssel zárult támadást vezettek a csapatok, mire végre sikerült egy hazai akciót kivédekezni. A félidő hajrájában kapust cseréltünk, de az átlövésekkel Bukovszky Anna is tehetetlen volt. Váci emberhátránnyal, rontott szombathelyi hetessel és egyáltalán nem megnyugtató három találatnyi vendégfórral zárult a nem túl nívós első játékrész.

A pihenőt követően először nőtt négyre a mieink előnye. Ballai Borbála gólokkal szállt be a játékba és végre Kácsor Gréta és Kuczora Csenge mellett – ők az első 30 perc 18 váci góljából 13-at dobtak! – más is vállalkozott. Jött a második hazai időkérés. A meccskezdéshez hasonlóan most is elfogadható volt a váci védőmunka és Kácsor újabb duplájával a 37. percben 23-17-re alakult az állás.

Sőt, a megzavarodott vendéglátókkal szemben a találkozó kétharmadánál már nyolc gól volt a különbség (18-26) volt ide, ki is kérte a hazai edző az utolsó eligazítási lehetőségét. A 32. perc 17-20-as állásáról a 43. percre 18-28-ra alakult a mérkőzés! Ez a 8-1-es váci szárnyalás el is döntötte a pontok sorsát.

Az utolsó negyedórában jöhettek az eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kapott váci játékosok. Hosszú sérülése után Ferenczy Fruzsina is gólokkal segítette csapatát. Minden benevezett vendégjátékos pályára léphetett. Csak az maradt a végére kérdésnek, hogy az első félidőben jól helytálló hazaiak megússzák-e tízgólos zakó alatt. Ismét olyan periódus következett, mely alatt mindkét oldalon rendre góllá nemesedtek a támadások.

Végül a különbségre vonatkozó kérdés is eldőlt: nem maradtak 10 gólon belül a vasiak, megismétlődött az őszi 11 találatos váci diadal.

Váci góldobók: Kácsor Gréta 10; Kuczora Csenge 7 (4); Helembai Fanny 4; Ferenczy Fruzsina és Hámori Konszuéla 3-3; Ballai Borbála 3 (1); Grosch Vivien és Schatzl Natalie 2-2; Balogh Petra, Kovalcsik Jázmin és Szondi Zsófia 1-1.

A teljes hétközi fordulót követően a tabellán a dobogót követő pozícióharcban a váciak a mosoniak ellen megtartották 3 pontos fórjukat, míg a Siófok MTK elleni vereségével úgy tűnik, kiszállt a csatából. Most a válogatott kontinensbajnoki csoportmeccsei miatt bajnoki szünet következik. A nemzeti csapat bő keretében három váci található: Helembai Fanny, Kácsor Gréta és Kuczora Csenge. A legközelebbi bajnoki fordulóban a Váci NKSE április 29-én 18 órakor Budaörsre látogat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok