címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – A Vác elszakadt a kiesőjelöltektől

Labdarúgás – A Vác elszakadt a kiesőjelöltektől

A már biztos kiesőnek számító riválisával szembeni húsvétvasárnapi hazai bajnokin győzött, így már tucatnyi pont az előnye a legjobb kieső előtt harmadosztályú csapatunknak: Vác FC – Mohács 2-0 (0-0).

A négy mérkőzés óta veretlen – két-két győzelem és döntetlen – után a váci drukkerek érthetően magabiztos sikert reméltek az eddigi 30 forduló alatt mindvégig kieső pozícióban lévő és jelenleg is sereghajtó mohácsiakkal szemben. A vendégeknek a mostani játéknap előtt 15 pont volt a hátrányuk éppen a már bennmaradó 16. helyen lévő váciak előtt. A Vác FC pedig 9 ponttal – azaz, három fordulónyi előnnyel – előzte meg a legjobb kieső helyen álló Dabas-Gyónt.

Csank János is bizakodó volt a klubhonlapnak adott beharangozójában. Mint mondta, a masszív mohácsiakkal szemben akkor is ki kell jönnie a tudáskülönbségnek, ha ezúttal a váciakon van a teher.

A napos időben lejátszott bajnoki mintegy 80-100 nézőt vonzott a stadionba. Ők azt láthatták, hogy az első félidőben nem sok izgalmas jelenet történt a pályán. Kiegyenlített küzdelem folyt jobbára a pálya közepén, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A második félidő elejét már meghajtotta a hazai gárda. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen még az első negyedóra vége előtt Nagy Zoltán Gergő jóvoltából megszerezték a mieink a vezetést, 1-0. A vezetőgólunk után 10 perccel szabadrúgáshoz jutott a Vác, amit Mertse Ábel gyönyörűen bombázott a hálóba, 2-0.

A hátralévő negyedmeccsnyi játékidőben átvette ugyan az irányítást a Mohács, de a váciak ezúttal sem panaszkodhattak: az előző ellenfelekhez hasonlóan, a sereghajtó játékosai is rendre elrontották lehetőségeiket. Így végül a papírformának megfelelően hozta a kötelező három pontot az immár 5 bajnokit veretlenül megvívó Vác FC.

Az NB III Közép csoportja tehát 31 játéknapon van túl. A 15. helyezett váciak eddig 9 győzelem, 8 döntetlen mellett 14 vereséget szenvedtek. Ezzel jelenleg 35 pontjuk van. A csapat legközelebb április 24-én vasárnap 15 órától a megyei és tabella rivális ceglédiekhez látogat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok