címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Ugyanaz, mint ősszel

Labdarúgás – Ugyanaz, mint ősszel

A megyei és egyben a tabellán éppen mögöttünk álló riválishoz utazott vasárnap az NB III-as focibajnokság Közép csoportjának 32. fordulójában együttesünk: Cegléd – Vác FC 3-1 (3-1).

Az öt forduló óta tartó veretlenségi sorozat és a közvetlen ellenfelek további gyengélkedése után úgy tűnik, immár fellélegezhetnek a váci focidrukkerek: a tavalyihoz hasonlóan idén is sikerül elkerülni a kiesést a megyei osztályba az egykor szebb napokat látott váci gárdának. A pontvadászatból hátralévő fordulókban már a minél jobb helyezés eléréséért léphetnek pályára Vác díszpolgárának, Csank János mesteredzőnek tanítványai.

Így fontos lett volna, hogy a megyei rivális ceglédiek otthonában is folytassa remek sorozatát a Vác FC. Ugyanis az aktuális ellenfél éppen az elmúlt fordulóban cserélt helyet a tabellán a mieinkkel és állt a mérkőzés előtt a Váctól 2 ponttal lemaradva a még éppen bennmaradást jelentő 16. helyen.

Csank János a klubhonlapnak adott előzetesében elmondta, hogy a majdnem teljes keretű, önbizalommal teli csapatának nem szabad félvállról vennie ellenfelét. Azt a Ceglédet, amely ősszel 3-1-re nyerni tudott a váci stadionban.

A vasárnap délutáni összecsapás sok jót nem sejtető sötét fellegek közepette indult el. Ráadásul a mieink számára már a 9. percben még borúsabb lett a hangulat, mivel a hazaiak máris vezetést szereztek, 1-0. Így aztán az utóbbi hetekben bevált taktika – szervezett védekezésből kontrákkal veszélyeztetni – változtatásra szorult.

Sikerült is változtatni, mivel a 27. percben a mostanában igen gólerős Tóth Levente Milán révén kiegyenlített csapatunk, 1-1. Ám nem sokáig örülhettünk, mivel két perc múlva egy szögletet követő fejes után már újra a kapunkban táncolt a labda, 2-1. Sajnos, a félidő utolsó percei sem teltek el hazai találat nélkül, így a szünetre pont olyan állással mentek a csapatok, ami a váci összecsapás vége volt: 3-1-re vezetett a Cegléd.

A folytatásban aztán nem esett több gól, így megismétlődött a két gárda őszi meccsének végeredménye, mellyel a ceglédiek visszaelőzték a táblázaton az ismét a legrosszabb még bennmaradó helyen álló Csank-legénységet.

Cegléden zárult tehát a mieink öt fordulós veretlenségi szériája. Hat fordulóval a bajnoki zárás előtt a váciak 35 pontjukkal jelenleg a 16. helyet foglalják el a tabellán. Legközelebb május elsején – Anyák napján, amely egyben a munka ünnepnapja – 17 órakor a dobogó egyik várományosa, a Váchoz hasonlóan egyszeres magyar focibajnok, Dunaújváros lesz az ellenfél hazai pályán.

Feladó: Városháza

EU pályázatok