címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Egy pont sem maradt itthon

Labdarúgás – Egy pont sem maradt itthon

A 33. játéknapot számlálta a nemzeti focibajnokság harmadik vonalának Közép csoportjában vasárnap lebonyolított pontvadászat. A kiesési pozícióktól már megnyugtató távolságban lévő váciak a dobogóra esélyes vendégek ellen vereséget szenvedtek: Vác FC – Dunaújváros 1-2 (1-2).

Az első negyedórában akár 3-4 gólos előnyt is szerezhettek volna a vendégek, ha kapusunk, Molnár László nem mutat be fantasztikus bravúrokat. Előbb a 4. percben az egyedül kapura törő csatár lövését védte a felső léc segítségével, majd két percre rá a jogosan megítélt büntetőt tornázta ki a jobb sarok elől, végül egy közeli bombát tudott hárítani.

Ekkor hatalmas fölényben játszott az ellenfél, míg a váci játékosok jobbára csak keresték a labdát és üldözték az ellenfelet. A vendégfölény ezt követően már csak szögleteket eredményezett és enyhült a kapunkra nehezedő gólveszély. Ám aztán talán túlzottan fel is sóhajtottak a mieink, hogy nem kis szerencsével megúszták a gólokat, és a 27. percben a sokadszor lemaradó védők között kilépő újvárosi játékos már sikeresen lőtt a hálóba a kifutó váci hálóőr felett, 0-1.

A félidő hajrájáig szinte semmi gólveszélyt nem jelentő hazaiak közül a 37. percben a balhátvéd Tóth Dominik remekül futott fel, már a 16-oson belül járt, amikor szabálytalanul akadályozták. A kapott büntetőt Mertse Ábel magabiztosan bombázta a kapu közepébe, 1-1.

Sajnos, azonban csapatunk ugyanúgy járt, mint egy hete Cegléden: az egyenlítő gólunk után 2 perc sem telt el, amikor egy beível labdát fejel a jobb alsó sarokba csúsztatták, 1-2.

A szünetben Csank János kettős cserével próbálta aktívabbá tenni együttesét. A hátrébb húzódó vendégek ellen ki is harcoltak a hazaiak egy enyhe mezőnyfölényt. Ám sem ez, sem a ritka újvárosi kontra próbálkozások nem jelentettek gólveszélyt. A hajrához közeledve fokozta ugyan a nyomást az egyenlítés érdekében a Vác, de ismét bebizonyosodott: veszélyt inkább pontrúgásokból, semmint kidolgozott támadásokból jelent a mostani váci gárda.

Ezúttal sajnos sehogyan sem sikerült helyzetekig eljutni, így maradt a félidei állás – ismét pont nélkül maradt csapatunk.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Vác FC a tabella 16. helyén áll 35 megszerzett pontjával. A következő héten két játéknapot is letudnak a csapatok. Szerdán a mieink 17 órakor az FC Dabashoz látogatnak, majd vasárnap szintén délután öttől a Honvéd tartalékgárdáját fogadják.

Feladó: Városháza

EU pályázatok