címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Eldönthettük volna a bajnoki címet!

Kézilabda – Eldönthettük volna a bajnoki címet!

Még január végéről, a 13. fordulóból halasztották el a nemzetközi kupaszereplések miatt a Fradi váci fellépését. A pótlásra csak több hónap után, ma kora este került sor: Váci NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 29-30 (13-17).

Jól indult a mieink számára az összecsapás, 1-2 gólos előnyünket csak a 8. percben egalizálta ki, majd fordított az álláson a Fradi (8. perc: 4-5). Sok volt a váci csere, de 7-7-nél sikerült lefaragni a hátrányunkat. A védekezésünk most sem volt dicsérhető, bár a hármas védőink számtalan párosításban próbálták megállítani az ellenfelet.

A félidő második része előbb váltott vezetést hozott, majd 10-9 után elfogyott az spiritusz a támadásainkból és féltucat kapott gólra csak kétszer sikerült válaszolni (27. perc: 12-15). A szünet előtt feljöhettünk volna két gólra, de kimaradt egy hetesünk, az utolsó vendég akciónál pedig csak néztük, ahogy kipasszolgatták a zöld-fehérek a hátralévő időt, majd a dudaszó előtt négyre növelték a különbséget.

A második játékrész valóságos gólfesztivállal indult. Már öt gól is volt a hátrányunk, de a csapat fantasztikusan küzdve egy 7-2-es periódust produkált. A hazai akciókat az ekkorra már felébredő Kácsor Gréta rendre góllal zárta, így kétszer is egyenlített a VNKSE. A folytatásban Bukovszky Anna parádézott a váci kapuban, fájdalom, a túloldalon is gyakori volt a mieink bakizása. Tíz perccel a vége előtt háromgólos hátrányunknál sikeres időkérés következett és két perc alatt 26-26-nál ismét egálban volt a két hölgykoszorú.

Természetesen Fradi-eligazítás következett, amit kétgólos előnyük követett. Ezt a záró 3 perc elejére is megőrizték. Hazai emberelőny következett és 85 másodperccel a befejezés előtt Ballai Borbála 29-29-re alakította az állást. A vendégtámadás sajnos 45 másodperccel a lefújás előtt hálózörgetéssel zárult.

A csarnokban minden bizonnyal mindenki azt gondolta, hogy pár passz után a váciak időt kérnek, leviszik a kapust és egy előre megbeszélt figura után a legvégén próbálnak gólt szerezni, amivel kvázi a bajnoki aranyérem sorsa is eldől...

... ehelyett a mieink addig passzolgattak tanácstalanul, míg lepergett a játékidő!!!

Váci góldobók: Helembai Fanny 8; Kuczora Csenge 7 (4); Kácsor Gréta 6; Ballai Borbála 3; Hámori Konszuéla és Schatzl Natalie 2-2; Pálffy Anna 1.

E héten még egy alkalommal pályára lép a váci szurkolók előtt a Váci NKSE. Szombaton 18 órától az Alba Fehérvár ellen csapatunk akár matematikailag is bebiztosíthatja a 4. helyét. Felhívjuk a váci szimpatizánsok figyelmét, hogy az eredeti sorsolástól eltérően az utolsó két váci érdekeltségű bajnokinak televíziós közvetítések miatt megváltozott a kezdési időpontja. Eszerint a Mosonmagyaróvár elleni rangadó május 15-én vasárnap, míg az FTC elleni idegenbeli összecsapás május 20-án pénteken kerül sor. Mindkét alkalommal este fél hétkor indul útjára a labda.

Feladó: Városháza

EU pályázatok