címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Megint a rossz félidő kezdések

Labdarúgás – Megint a rossz félidő kezdések

Szokatlan módon az amatőr bajnokságnak számító harmadosztályban is hétközi fordulót rendeztek, amelyben az eredmények alakulása akár a váciak matematikai bennmaradását is jelenthette volna. Nem jelentette: FC Dabas – Vác FC 2-0 (1-0).

A statisztika alapján a mieink reménykedhettek a pontszerzésben, hiszen október eleje óta nem fordult elő, hogy három egymást követő bajnokin alulmaradt volna a Csank-legénység. Ráadásul a hazaiak pocsék formában vannak, hiszen március közepe óta, immár nyolc nyeretlenül megvívott mérkőzésen vannak túl és egyre lejjebb csúsznak a tabellán. Jelenleg a dabasi gárda csupán két hellyel és 5 ponttal előzte meg a mieinket a forduló előtt.

A szerdai összecsapás előtt a váci vezetőedző a klubhonlapnak adott nyilatkozatában az érettségizők hiánya mellett a vasárnap zúzódást szenvedő kapus, Molnár László hiánya miatt aggódott.

Sokadszor kezdett önveszélyesen a váci gárda. Ennek eredményeként a 12. percben komoly védelmi hiba miatt labdát vesztettünk és a ziccerig kijátszott akció végén máris hátrányba került a Vác, 1-0. Ismét változtatni kellett tehát a szervezett védekezésen alapuló kontrákra épülő taktikán. Ám ez ezúttal sem eredményezett komoly gólszerzési lehetőségeket.

A második játékrészt még az elsőnél is rosszabbul indította csapatunk. Most már a félidő 4. percében a kapunkba táncolt a labda, miután a dabasi játékos magabiztosan értékesítette az újabb védekezési hibánk miatt adódó ziccerét, 2-0. Ahogyan korábban több alkalommal is, a hátrányba lévő csapatunk megpróbált aktívabban támadni, de az egész mérkőzés jobbára mezőnyjátékkal telt, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Ezért is bosszantó, hogy elkerülhető gólok miatt maradt a csapat újra pont nélkül.

A vereséggel csapatunknak négy fordulóval a befejezés előtt még nem sikerült bebiztosítania a bennmaradást. Erre legközelebb vasárnap 17 órától lesz lehetősége, amikor hazai pályán fogadja a Honvéd tartalékcsapatát.

Feladó: Városháza

EU pályázatok