címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Ismét a nemzetközi kupaporondon

Kézilabda – Ismét a nemzetközi kupaporondon

A keddi megerőltető és roppant dühítő körülmények között elvesztett Fradi elleni hazai találkozó után élvonalbeli kézilabdásaink számára kötelező ujjgyakorlatnak számított a mai bajnoki: Váci NKSE – Alba Fehérvár KC 36-28 (18-15).

A felnőttek mérkőzése előtt kivételesen utánpótlás bajnokikat is láthattak a nézők. Ezeken: Váci NKSE serdülő – Szegedi NK serdülő 32-21 és Váci NKSE ifi – Szegedi NKSE ifi 37-26.

A Váci NKSE játékoskeretéből Diószegi Nikolett vállalta a játékot, de a teljes sérült lábát befedő védőfelszereléssel is csak az első meccsharmadot tudta a pályán tölteni. Az első két gólt Kácsor Gréta lőtte, majd a 8. percben 6-2-nél máris időt kért a vendégek mestere. Ez talán az általa vártnál is hasznosabb volt, mivel fordítottak, majd nem egyszer két góllal is vezettek tanítványai (16. perc: 8-10).

Csapatunk erősen szenvedett, mutatóban sem láttuk a fehérvári meccskezdés váci remeklését. Döntő volt, amikor a 22. percben érkezett a kapuba Bukovszky Anna (képünkön). A fiatal játékos főleg a második félidőben babonázta meg a vendégeket, végül 50 %-nál is jobb védési hatékonysággal zárta a találkozót. Az első félidő záró öt percét még 15-13-as vendégfór indította. Szerencsére ezután megrázta magát a VNKSE és a szünetig zsinórban dobott 5 góljával három találatnyi előnyel mehetett pihenőre.

A folytatásban visszaállt az addigi legnagyobb – négygólos – hazai vezetés (19-15). A fehérváriak feltűnően hosszú támadásai most már rendre megakadtak a nyitottabb fallal védekező váciakon, vagy a remeklő Bukovszky Annán. Sorozatban elrontotta heteseit is az ellenfelünk, és fokozatosan megnyugtató lett a különbség az eredményjelzőn (42. perc:25-18).

Hiába cserélgették a vendégek kapusaikat, hatalmas volt a különbség a két csapatban a kapuban. (Bukovszky Anna minden második, a két fehérvári portás átlagban minden tizedik lövést tudta hatástalanítani!) Az 53. percben 33-23-nál már tízgólos volt a hazai előny, mely a lefújásra ugyanúgy nyolc találatnyi lett, mint volt Székesfehérváron. Sőt, majdnem meg is ismétlődött a végeredmény. Az viszont igaz, hogy a két hasonló eredmény teljesen eltérő meccslefolyást takar.

Váci góldobók: Kuczora Csenge 8 (4); Kácsor Gréta 7; Schatzl Natalie 5; Ballai Borbála 4; Helembai Fanny és Kovalcsik Jázmin 3-3; Hámori Konszuéla és Ferenczy Fruzsina 2-2; Diószegi Nikolett és Grosch Vivien 1-1.

Két forduló van tehát hátra a mostani pontvadászatból. A VNKSE már az 5. helynél rosszabb végső helyezést nem érhet el, ami azt is jelenti, hogy az őszi nemzetközi kupasorozaton jelen lehet csapatunk. Következik az utolsó hazai bajnoki: május 15-én vasárnap 18.30-tól a Mosonmagyaróvár ellen. Ha nem kap ki csapatunk, akkor megismétli a tavalyi 4. helyezését.

Fotó: Fehér Viktor

Feladó: Városháza

EU pályázatok