címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – A negyedik vereség zsinórban

Labdarúgás – A negyedik vereség zsinórban

A hétközi, vereséggel végződő forduló után a 34. játéknapon az volt a kérdés, hogy a váciak matematikailag is bebiztosítják-e a bennmaradásukat. A válasz, még mindig nem: Vác FC – Honvéd II. 2-3 (1-1).

A vendégek léptek fel támadólag, de nagyobb izgalomra nem volt ok. Egészen a 13. percig, amikor egy jobbról beívelt labdát a hosszú oldalon visszafejeltek a büntetőterületen belülre. A sok játékos között a játékvezető szerint egy váci szabálytalankodott, amiért büntetőt ítélt. Az elvégzett 11-est Nacsa Péter kivédte ugyan, de pechünkre a labda pont a rúgó játékos elé pattant, aki másodszorra már nem hibázott, 0-1.

A folytatásban a vendégek próbálták őrizni a labdát, nem nagyon látszódott, hogy veszélyes támadásokat tudna vezetni csapatunk. A félidő hajrájában azért már fölényben volt a Vác és a 42. percben mintegy 18 méterre a kaputól Tóth Levente Milán kiegyenlített, 1-1.

A második játékrész a már megszokottak szerint csapatunk dekoncentráltságával kezdődött. A fővárosiak nagyon bekezdtek, letámadták védőinket és most a félidő 12. percében zörgették meg a váci hálót, 1-2. Még a mérkőzés háromnegyedéhez sem értünk el, amikor – mintegy 8 perccel a második Honvéd-gól után – egy jobboldali szabadrúgásukat követően ismét késlekedtünk a felszabadítással és immár a harmadik vendég találat jött ugyanattól a játékostól, szinte ugyanarról a helyről, 1-3.

Érkeztek a hazai cserék és megszaporodtak a váci akciók is. A 72. percben Tóth Levente Milán távoli bombájával sikerült is a szépítés, 2-3. Egyértelműen átvette a kezdeményezést a Vác. Viszont az ellenfél is veszélyes kontrákat vezetett. Gól azonban már nem esett, így sorrendben a negyedik bajnokiján is pont nélkül maradt együttesünk.

A Vác legközelebb május 15-én délelőtt 11-től egy másik tartalékgárdához látogat: a Népligetben a tabella közepén lévő Fradi II. ellen gyarapíthatja pontjait.

Feladó: Városháza

EU pályázatok