címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Könnyes ünneplés köszöntötte a 4. helyet

Kézilabda – Könnyes ünneplés köszöntötte a 4. helyet

A 2021/2022-es női elsőosztályú kézilabda bajnokság utolsó előtti fordulójában győzelemmel búcsúzott a hazai szurkolóktól a váci hölgykoszorú: Váci NKSE – Mosonmagyaróvár 30-29 (18-13).

Az első percekben akár négy góllal is elhúzhattunk volna, de egy kimaradt büntető után a 7. percben 4-3-ra feljöttek a vendégek. Érdekes volt megfigyelni, hogy míg a mieink az első cserét csak az első negyedóra végén használták ki, a mosoniak már az elejétől fogva a sokcserés iramdiktálásra törekedtek. Kérdés volt, hogy a kezdősorunk az esetleges erőfogyásig megfelelő különbséget tud-e kiszorgoskodni.

Ez a meccs negyedéig 4-5 találatnyi fórban mutatkozott meg, majd mindkét oldalon új kapust is bevetettek az edzők. Sajnos, az exváci Tóth Eszter igen eredményesen bombázta a kapunkat. Ám a túloldalon ekkor még ötletes akciók nemesedtek góllá a fantasztikus odaadással küzdő hazai kézilabdázók jóvoltából. A félidő előtt 2 perccel már 18-11-es hazai fórt mutatott az eredményjelző. A nézőtéri optimizmust csak kicsit lohasztotta, hogy az első félidő két vendéggóllal zárult.

Amilyen eredményesen indította a Vác az első játékrész, olyan gyengén kezdte a másodikat. Gyorsan felzárkózott az ellenfél, miközben a sorban elrontott ziccerek a váciak fáradását vetítették előre. Az utolsó meccsharmadra soványka egy találatra olvadt az előnyünk és úgy tűnt, a vendégek sokcserés taktikája eredményre vezethet.

A záró 20 perc hatalmas küzdelmet hozott. Mindkét kapu előtt öldöklő harc folyt egy-egy gólért és rendesen sorakoztak a kiállítások is. 21-20 után három váci hálózörgetés következett, de még mielőtt megnyugodhattunk volna a mieink elkezdték a kapufákat püfölni és újra szoros lett az állás.

Láthatóan fogcsikorgatva, végső erőtartalékot bedobva, csak a szívük vitte előre a mieinket. Kuczora Csenge befáslizott bokával is visszatért a pályára. Most már az ellenfél is hibázott és 8 perccel a vége előtt 4 találatnyi volt a hazai fór. Ám újabb négy perc alatt a négyből csak egyetlen gólos különbség maradt.

És ekkor Kuczora Csenge újabb két hálórongálással bizonyította, hogy jó helyre kerül az idei bajnokság gólkirálynői koronája! A legvégén a bajnoki 4. helyhez szükséges pontszerzés már biztos volt, de az egész éves pontvadászat sikerességét a győzelem tette teljessé.

Hogy aztán csarnokfalakat veszélyeztető küzdőtéri és lelátói tombolással – és örömkönnyek elmorzsolásával – ünnepelje meg CSAPAT és SZURKOLÓTÁBORA az egész éves erőn felüli produkciót, a tavalyi bajnoki 4. helyezés megvédését.

Váci góldobók: Kuczora Csenge 10 (3); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Kácsor Gréta 4-4; Diószegi Nikolett és Schatzl Natalie 2-2; Ferenczy Fruzsina, Grosch Vivien és Szondi Zsófia 1-1; Ballai Borbála 1 (1).

A záró forduló – május 20. péntek 18.30: FTC – VNKSE – előtt tehát eldőlt, hogy az előzőnél minimum egy ponttal többel ugyanúgy a 4. helyen zárnak a mieink, mint tavaly tavasszal.

Feladó: Városháza

EU pályázatok