címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Csúnya zakó a Fradi tartalékoktól

Labdarúgás – Csúnya zakó a Fradi tartalékoktól

Három fordulóval a pontvadászat vége előtt súlyos vereségbe szaladt bele a még mindig a kiesés ellen harcoló harmadosztályú csapatunk: FTC II – Vác FC 5-1 (2-1).

A játéknap előtt a váciaknak hat pont előnyük volt a már kieső helyen álló Dabas-Gyónnal szemben. A képlet tehát ismét egyszerű volt: ha a mieink több pontot szereznek a riválisnál, matematikailag is meghosszabbítják harmadosztályú tagságukat. A fordulóban a Vác a Fradi tartalékgárdájához utazott egy vasárnap ebédidőben rendezett összecsapásra, míg a Dabas-Gyón idegenben ugyan, de a helyi rivális (FC Dabas) vendégeként lépett pályára.

Ősszel hazai környezetben kétszer kétgólos hátrányból a hosszabbítás utolsó pillanataiban mentett pontot a Vác a zöld-fehérek ellen. A mostani meccset mindkét együttes úgy indította, hogy már 4 forduló óta nem nyert. Sőt, a váciak még pontot sem szereztek. Azt lehetett tudni a mérkőzés előtt, hogy az eredménytől függetlenül a forduló után is a 16. helyen áll csapatunk.

Annyiban a megszokottak szerint indult a mérkőzés, hogy az első percekben most is gólt kapott csapatunk, 1-0. Ám a gyorsan összeszedett hátrányt ezúttal Vén Botond révén már az 5. percben sikerült kiegyenlíteni, 1-1. A gyors gólváltást követően már jobban figyeltek a csapatok a védekezésre, sokáig úgy tűnt, döntetlennel mennek pihenőre a csapatok. Sajnos, nem így lett, mert az egyébként is fölényben játszó hazaiak a szünet előtt nem sokkal ismét betaláltak, 2-1.

Talán sok meglepetést nem jelent, hogy a második félidő elején is az ellenfél szerzett gól, 3-1. A folytatásban fel kellett, hogy adja csapatunk a biztonságra törekvő játékát. Az esetleges pontmentés két cserét is megpróbált Csank János vezetőedző, ám a játékrész közepén az újabb hazai hálózörgetéssel eldőlt a pontok sorsa, 4-1.

Tíz perccel a lefújás előtt kapta meg együttesünk a kegyelemdöfést, mellyel csúfos vereséggel zárta a mérkőzést, 5-1. A legvégén még következett egy hármas vendégcsere, így végül a kapott gólok és a cserék száma váci oldalon a lefújáskor megegyezett.

A harmadik vonal idei sorozatából még két forduló van hátra. Az már biztos, hogy csapatunk még az előző évi roppant szerény (47 pontos) teljesítményét is alulmúlja. Az utolsó előtti játéknapon – május 22-én 17 órakor – a középmezőnyhöz tartozó pesterzsébeti gárda látogat Vácra.

A rivális Dabas-Gyón döntetlenje miatt csapatunk már csak akkor lesz kénytelen búcsúzni a harmadik vonaltól, ha a maradék két bajnokiján kikap és a rivális a saját két mérkőzését megnyeri.

Feladó: Városháza

EU pályázatok