címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Befejeződött a bajnokság

Kézilabda – Befejeződött a bajnokság

A Győr jobb összesített gólkülönbségével visszahódította az elsőosztályú női kézilabda bajnokság aranyérmét a második helyezett Fraditól. Az ismét 4. helyen záró váciak a záró fordulóban az ezüstérmes otthonában megalázó vereséget szenvedtek: FTC – Váci NKSE 38-16 (19-9).

A mieink számára már semmi, a hazaiaknak is csak halovány tétje volt a péntek esti fővárosi mérkőzésnek. Ellenfelünk győzelme esetén is csak a győriek civisvárosi pontvesztésével védhették volna meg a tavaly nem kis meglepetésre megszerzett bajnoki címüket. Riválisuk azonban küzdelmes meccsen bezsebelték a Loki elleni pontokat is, így a Fradinál már nem álmodozhattak a meccs közben és nem lett jelentősége, milyen különbséggel győzik le a mieinket.

A váciak keretéből ezúttal hiányzott Bukovszky Anna és Diószegi Nikolett is.

A mérkőzés aztán az elvárt váci ellenállást sem hozta. A mieink ugyan az első hazai gólt még egalizálták, de a folytatásban a védekezés az idegenbeli nemzetközi kupás erőtlenséget idézte, támadásban pedig a dekoncentráltság rendre kihagyott ziccerekben öltött testet.

Folyamatosan növelte az előnyét a zöld-fehér hölgykoszorú, miközben a félidő felétől érkeztek a pályára mindkét oldalra a cserék. A szünetig csak az volt a kérdés, hogy már az első játékrészben eléri-e a tízgólos előnyt a hazai csapat – elérte. A váciak által dobott 9 gólnál pedig kevesebbet idén még nem dobott a csapat az első félidőben.

A folytatásban annyiban változott a játék képe, hogy a vendégek akcióiban még kevesebb átütőerő volt, miközben a hazaiak szinte ellenállás nélkül dobták góljaikat. A találkozó háromnegyedénél már 20 gólra nőtt a különbség. Egyetlen kérdés maradt a hátralévő időben: hány negatív rekordot hoz a váciaknak ez a találkozó a bajnokságban. Nos, végül ezúttal szenvedte el a legnagyobb vereségét a csapat, most szerezte a legkevesebb és kapta a legtöbb gólt egy találkozón. Ugyanakkor a pontvadászat utolsó játékrésze jelentette a félidőkben dobott legkevesebb váci hálózörgetést.

Váci gólszerzők: Ballai Borbála 3; Kuczora Csenge 3 (2); Aron Andrea, Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Szondi Zsófia 2-2; Kácsor Gréta és Pálffy Anna 1-1.

A bajnoki címet jobb összgólkülönbségével a Győr nyerte a Fradi előtt. A pontvadászat gólkirálynője a váci Kuczor Csenge lett 190 találattal.

A lezárult pontvadászatban tehát az előző bajnoki helyezést meg tudták ismételni Ottó Katalin vezetőedző tanítványai, és ezúttal még eggyel meg is toldották az előző évi pontszámukat. A mieink számára a levezető edzések után megkezdődik a nyári szünet, hogy aztán új edzővel és több új játékossal ismét nekiveselkedjenek az új bajnoki, illetve magyar és nemzetközi kupasorozatnak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok