címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Harmadosztályú maradhat a váci gárda

Labdarúgás – Harmadosztályú maradhat a váci gárda

Ugyanúgy az utolsó hazai bajnokin biztosította be NB III-as bennmaradását a váci együttes, mint egy éve. Akkor és most is a legrosszabb még bennmaradó helyen végez majd csapatunk. A pontvadászat utolsó előtti fordulójában: Vác FC – ESMTK 0-0.

A harmadik vonal Közép csoportjának 37. játéknapján matematikailag még ott lebegett a kiesés réme a Csank-gárda feje fölött. A rivális Dabas-Gyón két győzelme mellett ugyanis újabb két váci vereség a szégyenteljes búcsút jelentette volna. Szerencsére ez nem következett be, mivel a mieink a zsinórban elvesztett 5 bajnoki után végre kiharcoltak egy gólnélküli döntetlent.

Meccselőzetesében Csank János kifejtette, hogy a zsinórban elszenvedett 5 vereség egyéni hibák és az egyenetlen csapatjáték miatt volt, ami azonban a játékosok önbizalmát nem rontotta.

A találkozó aztán több, mint másfélórás tömény unalomban telt. A hazai vezetőedző abbéli reménye, hogy tanítványai dominálni tudnak és aktív támadójátékkal gyakorolnak nyomást a vendégekre, csupán a mezőnyre korlátozódó küzdelmet jelentett. Jellemző, hogy a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, mindkét csapatnak bőven megfelelt az egy-egy pont.

A mérkőzésen mindkét együttes kihasználta az öt cserelehetőségét és az egyetlen sárgalapos figyelmeztetést is már a hosszabbításban mutatta fel a nehéz feladat elé egyáltalán nem állított játékvezető.

Következik tehát az utolsó forduló a bajnokságban. Május utolsó vasárnapján 17 órától a váciak a sereghajtó Gerjen otthonába látogatnak. Az eredménytől függetlenül csapatunk neve alatt húzzák majd meg a kiesési vonalat, tehát a 16. helyen fejezi be a pontvadászatot a Csank-gárda. Ez egy éve még kieső pozíció volt…

Feladó: Városháza

EU pályázatok