címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Záró győzelem a kudarcokkal teli év végén

Labdarúgás – Záró győzelem a kudarcokkal teli év végén

A húszcsapatos Közép csoport sereghajtója elleni győzelemmel zárta az előző évinél is gyengébb szereplését a harmadik vonalban a váci gárda: Gerjeni SK – Vác FC 0-2 (0-1).

A tabellautolsó hazaiak ideiglenes, paksi otthonában az előző fordulóban kivívott bennmaradás miatt már görcsösség nélkül léphetett pályára együttesünk. Ezúttal a meccsindítás a mieink számára volt sikeresebb, hiszen Mertse Ábel révén már az 5. percben vezetést szerzett a Vác, 0-1. Az első játékrész további részében már inkább a mezőnybeli küzdelem dominált, a váciak magabiztosan őrizték a vezetést.
A fordulást követően ismét a jobb játékerőt képviselő vendégek kezdtek jobban és még a félidő első negyedórájának végén ismét Mertse Ábel volt eredményes, 0-2. Ez el is döntötte a találkozót, a hátralévő időben már csak a két csapat nem túl bő játékoskeretéből pályára lépő cserék jelentettek változatosságot. Több gól már nem esett, egy idényvégi hangulatú találkozón egyértelmű váci győzelem született.
Befejeződött tehát az NB III-as pontvadászat. Az előző, 2021/2021-es sorozaton elért 47 ponttal szemben ezúttal – a meccsek felét elveszítve – csak 39 pontot szereztek a mieink, amivel a korábbi 15. helyhez képest egy pozíciót rontottak egy év alatt. Mivel a mostani sorozat előtt változott a versenykiírás, mindkét tabellahelyezés a legrosszabb, még bennmaradást érő hely. A Vác FC korábban megkapta az NB III-as licencet a 2022/2023-as pontvadászatra, a nevezés elfogadása júniusban aktuális. A hazai bajnokik megrendezésére kapott ideiglenes MLSZ-engedély idén június 30-ig szól.

Feladó: Városháza

EU pályázatok