címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Evezés – Nem volt A-döntős magyar egység

Evezés – Nem volt A-döntős magyar egység

A Vác Városi Evezős Club egy versenyzővel képviseltette magát a hétvégén Poznanban megrendezett Világkupán. Ács Kristóf a korábban szintén városunkban sportoló, jelenleg már MTK-s Bácskai Mátéval a normálsúlyú kétpárevezősök mezőnyében összesítésben a 11. helyen zárt.

A duó a 36 ország több mint 600 evezősét felvonultató viadalon versenyszámának pénteki előfutamában a horvátok mögött másodikként ért célba és bejutott a szombati elődöntőbe. Ott sajnos nem tudtak beleszólni a továbbjutásért vívott küzdelembe, és sereghajtóként csak a 7-12. helyről döntő B-fináléba jutottak.

A vasárnapi helyosztón aztán a hat páros közül négy gyorsan elhúzott, míg a mieink a kínaiakkal vívtak végig szoros csatát. Sikerült is megelőzni őket, így a B-döntő 5. helyét, az összesítésben a 11. pozíciót szerezték meg (képünkön).

Ebben a versenyszámban állt rajthoz a szintén exváci Galambos Péter MTK-s klubtársával Szabó Mártonnal. Számukra kudarcot hozott a viadal, mivel a 15 párost felvonultató verseny utolsó helyén zárták a hétvégét.

Mint ahogyan gyengén szerepeltek a magyar egységek is, hiszen a rajthoz állók közül egy sem tudta az előversenyek után a nagydöntőbe verekedni magát.

Feladó: Városháza

EU pályázatok