címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Világbajnoki ezüstös váciak

Kézilabda – Világbajnoki ezüstös váciak

A második helyen zárta a Szlovéniában rendezett korosztályos női világbajnokságot a magyar junior kézilabda válogatott. A mieink a tornán lejátszott nyolc mérkőzésükből csak a döntőben kaptak ki.

A három győzelemmel megnyert csoportküzdelmek után a középdöntőbe újabb két összecsapás várt az ifj. Kiss Szilárd kapitány által irányított csapatunkra. A magyarok előbb a svájciakat verték nagy különbséggel (40-23), majd Horvátország ellen 29-17-es diadallal a középdöntős kvartett élén végeztek.

Ezt követően már a kieséses szakasz következett, amely során három észak-európai hölgykoszorúval találkoztak a mieink. A negyeddöntőben dánok voltak az ellenfelek, akiket az egygólos félidei hátrányt követően sikerült 30-26-ra verni. A döntőbe jutásért a svédek próbálták megállítani együttesünket, ám a nagyszerű hajrá ismét meghozta gyümölcsét, és a 33-25-ös magabiztos diadal már finálét ért.

Sajnos a hét megnyert csata után a döntőben a roppant erős norvég csapat jobbnak bizonyult 31-29-es győzelmével, így az északiak nyakába akaszthatták az aranyérmeket. Ám mindenképpen bravúrnak számít a második helyezés is, hiszen bebizonyosodott: a magyar női kézilabdasportban az utánpótlás nevelés világszínvonalú.

A világbajnoki ezüstérmes magyar nemzeti csapatban rendre pályára lépett a Váci NKSE két fiatalja: Ballai Borbála és Bukovszky Anna. Előbbi 23 góllal járult hozzá a szép meneteléshez, míg Anna a kapuban több bravúros védéssel segítette csapatunkat.

Fotó:mksz.hu

Feladó: Városháza

EU pályázatok