címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Továbbra is kérdőjelek a váci foci jövőjéről

Labdarúgás – Továbbra is kérdőjelek a váci foci jövőjéről

Június utolsó éjjelén jelentette be az NB III-as jogosultsággal rendelkező Vác FC, hogy „beszűkültek anyagi lehetőségei”, ezért visszalép. Egy napra rá a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) határozatában kizárta a harmadosztályból a csapatot. A Vác FC hivatalos weboldalán azonban bejelentette: Vácon továbbra is jelen lesz az NB III-as felnőtt futball, mert a feljutó bánkiak „Bánk-Dalnoki-Vác VLSE” néven a váci stadionban rendezik hazai bajnokijaikat. Azóta teljes a káosz.

Belépve az idei nyár második felébe, a labdarúgópályák ugyan ismét benépesültek, ám a váci fociszurkolók továbbra sem tudják milyen névvel, milyen szinten és hol drukkolhatnak váci együttesnek.

Az említett csapatnevet a helyi és az országos média is leközölte, azonban nem tudjuk, mi az igazság, mert azóta sem jelent meg egyetlen sajtótermékben, hivatalos weboldalon, sorsolásokban a Vácot idéző megjelölés. A csapat rendre Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia névvel játssza edzőmeccseit és szólnak róla a hírek. Az MLSZ besorolta az NB III-as csoportokba a gárdát, elkészítette a bajnoki sorsolást: mindenhol Bánk-Dalnoki LA névvel.

Abban a bizonyos június végi váci közleményben az is szerepelt, hogy a VVLSE elmúlt évi U19-es csapatára építve Szalai Attila vezetőedző legénysége a Pest megyei I. osztályba kap játékengedélyt. (A visszaléptetett Vác FC volt trénere, Csank János a múlt hónap végén elköszönt a klubtól.) Ám a megyei szövetség honlapján nem találjuk a megyei élvonalban a Vác VLSE-t. Van viszont egy „Vác FC” nevű csapat. Ugyanakkor a Magyar Kupa első fordulójában nincs „Vác FC”, ám a Vác VLSE csapata augusztus 7-én a Mátraderecske elleni idegenbeli kupameccsre hivatalos…

Érdekes a helyzet azzal kapcsolatban is, hogy a bánkiak a váci stadionban rendeznék a hazai NB III-as találkozóikat. Az MLSZ hivatalos weboldalán lévő sorsolás szerint a nógrádiak hazai pályájaként a Bánk SE Sporttelep van megjelölve. A gárda egyetlen előkészületi mérkőzést sem játszott eddig Vácon, sőt – információnk szerint – edzést sem tartott még itt. Furcsa viszont, hogy az utánpótlásnevelő VVLSE arról értesítette a váci stadiont üzemeltető Váci Sport Nonprofit Kft-t, hogy a felnőtt bánki együttes pályabérleti költségét majd a váci egyesület fogja kifizetni!

Jelenleg tehát minden bizonytalan a váci futball körül, a szurkolók várják, hogy végre megbízható tájékoztatással tiszteljék meg őket. Addig is a váci képviselő-testület tagjai szerdán pályabejárást tartanak a stadionban, hogy felmérjék: miként is hasznosult az immár több mint fél évtizede a létesítmény felújítására adott 180 milliós váci közpénz. Amelynek törlesztőrészletei 2028-ig évi több tízmillióval terhelik a város költségvetését!

Feladó: Városháza

EU pályázatok