címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Magabiztos győzelem a Viharsarokban, hullámvölgyekkel

Kézilabda – Magabiztos győzelem a Viharsarokban, hullámvölgyekkel

A Siófok elleni szép győzelemmel zárult hazai bajnoki premier után az egyik újonc otthonában is nyert az élvonalbeli váci együttes: Békéscsaba – Praktiker-Vác 20-28 (10-13).

A mérkőzés elején a mieinknél volt az előny. Kétgólos váci vezetésnél (2-4) percekig gólok helyett kiállítások jelentettek eseményt. Mindkét oldal nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, így – a Siófok elleni meccsünkhöz hasonlóan – ritkán zörögtek a hálók. Sajnos, háromgólos váci fór után sorra rontották el az akciókat a mieink, 11 percig nem volt váci gól, így fordított a hazai hölgykoszorú (21. perc: 7-5). Ráadásul Helembai Fanny már a meccsharmadig összeszedett 2 kiállítást.

Amikor sorozatban az 5. gólt kapta a csapatunk, időt kért Herbert Gábor. A folytatásban is kölcsönös hibák jellemezték a játékot. A hazaiak lelkes játékkal egy ideig még rendre megállították a kevés ötletet felvonultató vendég támadásokat. A váci cserék – köztük a kapuban is váltás – után (többek között a sorozatos csabai emberhátrányokat kihasználva) végül a szünetre sikerült jó hajrával háromgólos előnyt kicsikarni.

A szünet utáni játék is váci gólokkal kezdődött – Kuczora Csenge futószalagon gyártotta a találatokat –, így az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amely aztán tovább duzzadt. Csizmadia Fanni remekelt a kapunkban és a 34. perc 11-17-es állása hazai időkérést hozott magával. Egy ideig felváltva estek a gólok, 6-7 találatnyi volt vendégfór (40. perc: 14-20).

Az utolsó meccsharmad elején a viharsarki hálóőr már gyakrabban hatástalanította gólkirálynőnk lövéseit. Ezzel párhuzamosan – hasonlóan az első félidő ilyen részéhez – újra megálltak a váci akciók. Sorozatban 4 békési gól született, a magabiztos vezetésünk újra köddé vált a megismétlődő hullámvölgy miatt (46. perc: 17-20).

Ezúttal 9 perces volt a mieink eredménytelensége, mire Kuczora Csenge ismét betalált. Így a záró 10 perc négygólos előnyünkkel indult. A Ballai-ikrek egy-egy gólja után csabai időkérés következett. Megnyugodtak végre a mieink, és a fáradó hazaiak ellen az 53. percre 18-25-re alakult az állás, az ellenfél pedig feladta a jobb csapattal szembeni ellenállását.
Váci góldobók: Kuczora Csenge 10 (3); Marincsák Nikolett 5; Ballai Borbála 4; Ballai Anna, Diószegi Nikolett, Helembai Fanny és Schatzl Natalie 2-2; Ferenczy Fruzsina 1.

A következő fordulóban szintén idegenben és ugyancsak egy újonccal találkoznak a mieink. A Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) fiataljai szeptember 23-án pénteken este hatkor Balatonbogláron fogadják a Praktiker-Vácot.

Feladó: Városháza

EU pályázatok