címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Magunknak tettük izgalmassá

Kézilabda – Magunknak tettük izgalmassá

Egy hét szünet után lépett pályára ismét bajnokin az elsőosztályú váci női kézilabda együttes. A vendéglátó a fiatal tehetségekből álló, újonc akadémiai csapat volt. A mieink már 10 góllal is vezettek, de aztán saját maguknak tették nehézzé a végjátékot: NEKA – Praktiker-Vác 28-30 (11-17).

A mérkőzés váci kezdőhetese: Bukovszky Anna – Diószegi Nikolett, Ferenczy Fruzsina, Helembai Fanny, Kuczora Csenge, Marincsák Nikolett, Ballai Anna. Csereként lépett pályára Csizmadia Fanni (kapus), Kovács Anikó, Ballai Borbála, Kovalcsik Jázmin, Világos Diána.

Az első percekben kétszer egyenlítettek a mieink, majd ugyanezt tették az akadémisták is (6. perc: 4-4) Gyakran zörögtek a hálók, rövid támadások végén rendre eredményesek voltak a csapatok. Felváltva vezettek a felek, a mieinknél szokatlanul korán érkeztek a pályára cserék. Az emberelőnyöket jól kihasználva – Ferenczy Fruzsina gólerősségével – először sikerült háromgólos fórt szerezni (15. perc: 6-9).

A játékrész második fele is vendég találattal indult, majd kicsit megállt a váci góllövőtudomány. Szerencsére a védekezés rendben volt: 10 perc alatt csak két gólt kaptunk (21. perc: 8-12). A szünet előtt 4-5 találatnyi volt a vendégfór, ami a záró sípszóra féltucatra emelkedett.

Remekül folytatta a pihenő után együttesünk. Folyamatosan nőtt az előny így a 37. percben 12-21-nél újabb hazai időkérés következett. Innentől egy ideig ismét mindkét csapat eredményes volt, a védekezés nem volt jellemző egyik oldalon sem. Volt már tízgólos is a különbség (42. perc: 15-25), de ekkor következett be az úgy tűnik, elmaradhatatlan hullámvölgy. Sajnos, az elmúlt meccseken gólerős Ballai Borbála betlizett, sorra meghiúsultak próbálkozásai.

A kínos váci gólcsendet Diószegi Nikolett törte aztán meg.
A záró 10 perc ötgólos előnyünkről és egy belelkesült fiatal ellenféllel indult (22-27). Öt perccel a vége előtt kezdett melegedni a helyzet, mert 26-28-ra alakult az állás. A tavalyi gólkirálynő Kuczora Csenge szerencsére fontos gólokat dobott.

Nagyon tanulságos győzelmet aratott a váci hölgykoszorú. Továbbra is meg kell találni a súlyos hullámvölgyek okát, mert fájdalmas véget is jelenthetnek ezek a holtidők.

(A találkozó statisztikája képünkön.)

Most újra szünet következik a pontvadászatban. A válogatott programja miatt legközelebb csak október 12-én szerdán játszik a Praktiker-Vác. Akkor a világklasszisokkal felálló bajnok győriek érkeznek a tervek szerint a váci sportcsarnokba.

Feladó: Városháza

EU pályázatok