címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kajak-kenu – Sellyei Csanád alig maradt le a dobogóról FRISSÍTVE!

Kajak-kenu – Sellyei Csanád alig maradt le a dobogóról  FRISSÍTVE!

Portugáliában zajlik a felnőtt és utánpótlás korosztályú kajak-kenusok maratoni világbajnoksága, melyen két számban is rajthoz áll Sellyei Csanád, a Váci Kajak-Kenu SE sportolója.

László Csaba tanítványa ma kora este az U23-as korosztály kajak egyes mezőnyében állt rajthoz, ebben a korosztályban újoncként. A hét hosszú és egy rövidkörös, 26,2 kilométeres viadalon 33 versenyző startolt el. A kezdeti helyezkedések után Csanád a 2. pozíciót foglalta el, majd vette fel az utazósebességet a közvetlen élboly tagjaként.

A váci fiú mindvégig a szűk élbolyban lapátolt. Az élmezőny előbb 10, majd 8 kajakost számlált, látszott, hogy a hajrára maradó erő dönti el a végső sorrendet. Csanád az utolsó parti futást követően két dél-afrikai és egy dán vetélytársa mögött a 4. helyen tette ismét vízre a hajóját.

A záró kilométeren nagy helyezkedések után kezdődött a véghajrá, amely során a magyar versenyző már nem tudott idősebb, rutinosabb riválisai elé kerülni és a dobogótól valamivel több, mint három másodperccel lemaradva 1 óra 54 perc 28 másodperces eredményével a 4. helyen végzett.

FRISSÍTÉS!

Vasárnap délután a felnőttek kajak kettes számával zárult a világbajnokság. A 24 rajthoz állt duó között Sellyei Csanád az MTK-s Kulifai Tamással ült egy hajóban. A mieink a közel 30 kilométeres versenyben a 13. helyen zártak.

Feladó: Városháza

EU pályázatok