címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Egy-egy győzelem és döntetlen az NB II-ben

Kézilabda – Egy-egy győzelem és döntetlen az NB II-ben

Szombaton este és vasárnap délelőtt a váci sportcsarnokban lépett pályára két NB II-es felnőtt kézilabda csapatunk.

A hétvége első felnőtt harmadosztályú bajnokiján az eddig nyeretlen Váci FKA a listavezető Budakalászt fogadta. A mérkőzés menete a lassan már megszokott volt: jó kezdéssel többgólos előnyt harcoltak ki a mieink, amelyet a záró negyedórában ismét fokozatosan csökkentett a rivális. Ám a korábbiakkal ellentétben, most sikeres volt a váci véghajrá is, így egy találatnyi fór megmaradt és Miklián Dávid edző újonc gárdája megszerezte első győzelmét: Váci FKA – Budakalász 27-26 (16-13).

Csapatunk legeredményesebb gólszerzője a féltucatot szóró Nyári Bálint volt. A VFKA egy hosszabb bajnoki szünet után október 29-én Gödöllőre látogat.

Vasárnap aztán a szebbik nem reprezentánsai dunakanyari rangadót vívtak a sportcsarnokban. A Szentendre elleni fontos csatára egy kezdőcsapatnyi olyan játékos állt Pálfalvi-Németh Lilla edző rendelkezésére, akik a felnőtt NB I-es keret tagjai. Az első 10 perc váci vezetése után átvette az irányítást az ellenfél. Félidei hátrányát aztán egy újabb sikeres rajttal megfordították a mieink. Ezt követően felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. A hajrában nagy izgalmak után pontosztozkodás született: Praktiker-Vác U22 – Szentendre 30-30.

Legjobb váci gólszerző: Ballai Borbála 7 találattal. A váciak legközelebb egy hét múlva Szentendrén a Budakalász vendégei lesznek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok