címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Csak, ami várható volt

Kézilabda – Csak, ami várható volt

A válogatott programja miatti közel háromhetes bajnoki szünet után szerdán este a világklasszisokkal teletűzdelt Rába-parti hölgykoszorú ellen nem volt esélye élvonalbeli kézilabdásainknak a pontszerzésre: Praktiker-Vác – Győri Audi ETO KC 17-28 (8-16).

Nagyon intenzív, 5+1-es védekezéssel kezdtek a vendégek, volt is problémája csapatunknak a helyzetkialakítással. Öt percig volt szoros az állás, majd 2-3 után öt győri találat következett. Sajnos, ötpercenként csupán egy-egy hazai hálózörgetésnek örülhettünk.

Mivel nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a vendégeknek nem kell nagyobb erőfeszítéseket tenni a két pont bezsebeléséért, mindkét edző bátran és gyakran cserélt. A szünetre a vendégek megduplázták a mieink góljainak számát.

Viszont a folytatást igen álmosan indította a Győr. Kuczora Csenge góljaival sikerült 5 gólra feljönni (37. perc: 13-18). Ám az edzői időkérés és fejmosás hatott az ellenfél teljesítményére, hamar visszaállt az addigi legnagyobb különbség (42. perc: 13-22). Mindkét oldalon folytatódott a gyakorlómeccs felfogás, gyakran változott a csapatok összetétele.

A mérkőzés háromnegyedénél, 14-24-es állásnál volt először tízgólos fórban a vendég hölgykoszorú, majd a legnagyobb különbség 3 perccel a vége előtt, 15-28-nál alakult ki. Így a papírformának teljesen megfelelő módon, fölényes győzelemmel vitte el a pontokat a Győr.

Váci góldobók: Kuczora Csenge 5 (2); Ballai Anna 3; Bánfai Kíra és Schatzl Natalie 2-2; Ballai Borbála, Bárdy Noémi, Helembai Fanny, Kurucz Aida és Marincsák Nikolett 1-1.

A negyedik fordulót követően tehát maradt az előző riválisokkal szemben szerzett 6 váci pont. Legközelebb is nagyon nehéz 60 perc vár a mieinkre: a tervek szerint október 19-én szerdán este hatkor a Fradi fogadja a Praktiker-Vácot.

Feladó: Városháza

EU pályázatok