A szakmai zsűri döntése alapján a 2024-es Magyarország tortája címet a váci cukrász, Kovács Alfréd, illetve az Édes Vonal cukrászda Mákvirág nevű tortája, Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok a „Zöld málna” fantázianevű kreációval nyerték meg a Magyar Cukrász Ipartestület idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett versenyén, aminek eredményét az országházban jelentették be.
Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Ipartestület elnökségi tagja elmondta, a Mákvirág torta könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.
Nándori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke a Zöld málna tortáról szólva kiemelte, hogy abban a pisztácia megjelenik a piskótában és mousse formájában is, édes ízét a piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi különlegessé.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a díjazott Szent István-napi kenyereket bemutatva elmondta: a verseny nyertese a Nagyapám kenyere burgonyával lett a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft.-től, amely az innovatív kenyerek mezőnyében is nyert jalapenós, cheddar sajtos, vadkovászos kenyerével. A sós sétálósütemény kategóriában pedig a mórahalmi Varga Pékség 95 Kft. Pásztor reggelije érdemelte ki az első helyet.