Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Közélet [2020. október 26., hétfő]

Bérbeadó önkormányzati ingatlanok

A Váci Városfejlesztő Kft. önkormányzati ingatlanok hasznosítását célzó új pályázati kiírásokat hirdetett meg. Ezek között találunk bérbe vehető helyiségeket, megvásárolható, illetve bérelhető mezőgazdasági művelésre alkalmas területeket.

Ezek szerint kiadó tehát:
- a Zöldfa utca 1-5. fsz. 1. szám alatti, társasházi, 154 m2 nagyságú, nem lakás célú helyiség (volt patika), 15 évre;
- a Március 15. tér 23. szám alatti, 501 m2-es ingatlan (volt bank) 2021. január 1. napjától 10 hónap időtartamra;
- a Március 15. tér 16-18. fsz. 13. szám alatti, 45 m2 nagyságú helyiség, 5 évre;
- a Sportcsarnok mögötti 1899/18 hrsz-ú ingatlanból, 1280 m2 nagyságú zárt terület, 5 év határozott időre.

Ezen újonnan meghirdetett ingatlanok mellett további értékesítendő vagy bérbeadandó mezőgazdasági területek szerepelnek a listán. A részletes feltételek megtalálhatók weboldalunk Pályázatok rovatában, a szeptember 23-i és az október 22-i hírben.

***

A Gazdasági Hivatala pályázatot ír ki a Csányi körút 47. (képünkön) több helyiségére határozatlan időre szóló bérbeadására a következő tevékenységi körökre: egészségügyi szolgáltatás, iroda, oktatás. Részletek: vac.hu Pályázatok – 2020. október 13.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 26., hétfő]

Labdarúgás – Hatmeccses nyeretlenség után hatgólos győzelem

A papírformának megfelelően – hat nyeretlenül megvívott bajnoki után – magabiztosan gyűjtötte be a pontokat csapatunk a sereghajtó otthonában: Majosi SE – Vác FC 1-7 (0-2).

Bár a forduló előtt a 14 mérkőzésen 13 pontot szerző váciak is kieső helyen álltak (a húszcsapatos csoportból legalább öt együttes esik ki a megyei bajnokságba), az aktuális ellenfél már most menthetetlennek tűnik. Az újonc majosi legénység az eddigi összecsapásai közül mindössze három döntetlennel szerzett 1-1 pontot, a többi meccsén – legutóbb a kispesti fakótól féltucatot kapva – mind elvesztette.

A mieink sem remekelnek mostanában, sajnos immár zsinórban hat meccset vívtak győzelem nélkül. Sérülések és eltiltások miatt ezúttal sem a legjobb kerettel állhattak fel Burzi Attila vezetőedző tanítványai, de így is abszolút favoritnak számítottak a szintén tartalékos sereghajtó ellen.

Nos, a találkozó aztán még a vártnál is egyoldalúbb lett. Már a 6. percben a szerény képességű hazaiak hálójában táncolt a labda, majd a folytatásban is nagy taktikai és tudásbeli különbség volt látható a pályán. Bár egy ideig még kimaradtak a váci helyzetek, a 35. percben megduplázta előnyét a Vác.

A kétgólos félidei vezetés aztán a szünetet követően egy húszperces váci gólesővel növekedett egyre nagyobbá. Az 52. és a 73. perc között a mieink négyszer is mattolták az egyre kedvetlenebbül játszó ellenfelet. Aztán a 85. percben a veterán Rusvay Gergely is betalált büntetőből és csak a legvégén – egy öngóllal – tudott igen haloványan kozmetikázni a végeredményen a Majos.

Váci gólszerzők: Magos Mátyás és Szenes Bence 2-2; Hegedűs Csaba, Rusvay Gergely és Sóron Tibor 1-1.

Csapatunk – amely hosszú hetek után végre ellépett a kiesőhelyekről - legközelebb Mindenszentek napján (november 1. vasárnap) a monoriakat fogadja délután fél kettőtől a BVSC zuglói sporttelepén.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. október 25., vasárnap]

Kitüntetésre várják a javaslatokat

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete a városban tartósan végzett kiemelkedő sporttevékenység elismerésére „Vác Város Sportjáért” kitüntető címet alapított.

„Vác Város Sportjáért” kitüntető cím
(1) A kitüntetés olyan személyeknek, csapatoknak adományozható, akik az utánpótlás nevelésben, a sportolók versenyre történő felkészítésében, a sportolás megszerettetésében kiemelkedő és példamutató munkát végeznek, illetve Vácon élő és váci sportegyesületben sportolók részére, közoktatási intézményben tevékenykedő edzőknek és sportszakembereknek.

(2) Vác Város Sportjáért kitüntetés azon személyeknek, csapatoknak adományozható:
a) akik Vác városában a testnevelés és sport területén kiváló munkájukkal kimagasló eredményeket értek el.
b) a város jó hírnevét emelő országos, európai, világ- és olimpiai versenyeken I-III helyezést elért sportolók és felkészítésükben közreműködő sportszakemberek elismeréséért.
c) akik a városban a testnevelés és a sport érdekében a testnevelés és sport népszerűsítésével, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztéséért, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak az eredményességéért, fejlesztéséért hosszú időn keresztül eredményes tevékenységet végeztek.
d) akik a testneveléssel és a sporttal foglalkozó társadalmi szervezetekben, egyesületekben hosszú időn át példamutatóan eredményes és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

(3) Vác Város Sportjáért kitüntetés adományozását írott formában - 17. § (2) pontjában felsoroltak figyelembevételével Vác Város polgára kezdeményezheti.
A kitüntetés adományozója Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete.
A kitüntetés részeként díszoklevél díszmappában, és bronz plakett díszdobozban kerül átadásra.

A javaslatokat minden év október 30-ig lehet benyújtani az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökének címezve.

Személyesen: a javaslatok a Szervezési és Tájékoztatási Irodában adhatók le a 2600 Vác, Március 15. tér. 11. szám alatt a 108-as irodában.
E-mail-es formátumban pedig: szervez03@varoshaza.vac.hu címre küldhetők be.

A kitüntető címet a decemberi Képviselő-testületi ülésen adja át a polgármester.

Vác, 2020. szeptember 30.

Matkovich Ilona s.k.
polgármester

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 25., vasárnap]

Kézilabda – Három koronavírusos váci játékos!

A Váci NKSE hivatalos tájékoztatás szerint a legutóbbi koronavírus teszten a felnőtt játkoskeret három játékosának is pozitív lett az eredménye. Emiatt az október 28-ra tervezett bajnoki elmarad.

A közösségi oldalra kiposztolt közlemény szerint az érintett játékosok tünetmentesek, ám a szabályok szerint a teljes keret karanténba került. Mint ismeretes, a nyári felkészülés elején tíz pozitív teszt fordult elő a csapatnál, így több hétre leállt a felkészülés. A mostani eset miatt a keretnek és a velük érintkezőknek tíznapos karanténba kell vonulni, míg a fertőzött játékosok többhetes kényszerpihenőre kényszerülnek.

A VNKSE így halasztani kényszerül a szerdai, DVSC elleni hazai bajnokit. A sorsolás szerint a mieink legközelebb november 4-én szerdán este hattól a Fradit fogadnák.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. október 25., vasárnap]

A zöldhulladék begyűjtése következik

A szelektív hulladékok elszállítását követő héten (október 26-tól 30-ig) ezúttal a zöldhulladékot viszik el házhoz menő rendszerben a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. munkatársai.

A levágott növények az erre rendszeresített zöld zsákban helyezhetők ki. A faágas, fásszerű növényi hulladék kötegelve is elszállításra kerül, de ezen esetben be kell tartani az előírásokat: maximum 1 köbméter térfogatú, 1,5 méter hosszú és legfeljebb 6 cm átmérőjű gallyak tehetők ki, amelyeket legalább egy helyen össze kell kötni.

Hogy városunk különböző pontjain mikor van szállítási nap, az a hírhez mellékelt listából ismerhető meg.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
utcalissttzoldd.pdf

Közélet [2020. október 24., szombat]

Egy esztendő munkáját értékelték az alsóvárosi képviselők

Közös sajtótájékoztatón értékelték az Összefogás Vácért alsóvárosi képviselői a városrészért végzett egyéves munkát. Ferjancsics László, Fehér Zsolt és Kiss Zsolt, az utak, a közlekedési problémák, illetve a zöldfelület kezelésével kapcsolatos eredményeket ismertette.

Ferjancsics László alpolgármester, a 4. választókerület képviselője a közlekedési intézkedéseket sorolva beszélt arról, hogy sok olyan apró módosítást vittek végbe, amely jelentősen könnyíti a helyiek életét. Ilyen a KRESZ-táblák kihelyezése a Kertész és a Fonó utcában, a Luxemburg városrészen, valamint a Rádi úti lakótelepnél a súlykorlátozás kiterjesztése a gépjárművek számára. Az összes mozgáskorlátozott parkolóhely létesítése iránti kérelmet támogatták. A városi intézkedéscsomag részeként minden alsóvárosi gyalogátkelő újrafestése elkészült.

Fehér Zsolt, az 5. választókerület képviselője azt mondta: ahogyan eddig, úgy a jövőben is meg fognak tenni mindent azért, hogy megtalálják az útfelújításokhoz szükséges forrásokat – legyen az fenntartói, önkormányzati vagy vállalkozói. Ennek a vezetői hozzáállásnak köszönhetően valósult meg városszerte több burkolatrész-felújítás, egy forrásátcsoportosítás után pedig a régóta elhanyagolt Zöldfa utca legrosszabb állapotban levő része is új aszfaltburkolatot kaphat. Mint hozzátette, több járda teljes szélességben újraaszfaltozásra került.

Kiss Zsolt alpolgármester, a 6. választókerület képviselője a zöld fejlesztések fontosságát hangsúlyozva beszélt arról, hogy az alsóvárosiak kedvelt találkozási pontját, a Ligetet elkezdték rendbe tenni – fametszésekkel, fakivágásokkal és faültetésekkel. Részben a lakossági összefogásnak köszönhetően, vadkamerák kihelyezésével illegális szemétlerakókat füleltek le, emellett sikerült felszámolni több lerakást nemcsak Alsóvárosban, hanem városszerte is. A lakótelepi részeken használatos szemetes- és szelektív konténerek nagy részét újra cserélték. Idén a törvényi előíráson felüli számban fertőtlenítették a szemetes konténereket, valamint a korábbiaknál nagyobb figyelmet fordítanak a fűnyírásra.

Feladó: Városháza

Közélet [2020. október 24., szombat]

Forradalmi hősökre emlékezett a város

Vác Város Önkormányzata a Váci Reménység Egyesülettel közösen szervezte meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából megtartott október 23-i eseménysorozatot.

A program 2020. október 23-án pénteken délelőtt 10 órakor a Váci Fegyház és Börtön előtti emlékműnél kezdődött. Megemlékező beszédében Sárossy Gyula, a Politikai Elitéltek Közösségének elnökségi tagja köszönetét fejezte ki, hogy a jelenkor sem feledkezik el az áldozatokról. A szónok felidézte a börtönkörülményeket, a nemzeti forradalom előzményeit, eseményeit, céljait.

A kegyelet koszorúinak elhelyezését követően dr. Kristóf Béla egykori polgármester, majd Pap Béla református lelkész és Kovács Ottó mártír emléktábláját is megkoszorúzták az önkormányzat képviselői, továbbá a hősök emléke előtt tisztelgő szervezetek, polgárok, illetve Komáromi Kornélia, Vác díszpolgára hozzátartozói is átvették a kegyelet virágait.

Este a Konstantin téren dr. Szontagh Pál történész idézte fel dr. Brusznyai Árpád életét, munkásságát, majd a jelenlévők elhelyezték a tisztelgő emlékezés virágait a mártírhalált halt tanár, valamint dr. Rusvay Tibor emléktáblájánál. A Püspöki palotánál a dr. Péteri József emléktábla, illetve a „Világcsodája kereszt” megkoszorúzását Marton Zsolt megemlékező beszéde előzte meg. A váci megyéspüspök szólt az elmúlt század negyvenes éveiben városunk és környéke egyházi életét irányító elődje tevékenységéről, részletesen felidézve 1956-os váci visszatérésének megható pillanatait.

A pártoskodástól, széthúzástól mentes méltóságteljes tisztelgő programon közreműködtek a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar rézfúvósai, Molnár Bence és Deli Szófia, a Váci Dunakanyar Színház művészei, valamint a Boronkay iskola tanulói: Gubó Liza, Burkódi Mikes, Szekeres Ádám, Bihari Gergely és Baráz Dávid.

Feladó: Városháza

Pályázatok [2020. október 24., szombat]

Pályázat műszaki referens (mérnök) munkakör betöltésére

Váci Polgármesteri Hivatal

a Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet

Váci Polgármesteri Hivatal

műszaki referens (mérnök)


munkakör betöltésére.


A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2600 Vác, Március 15. tér 11.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet: 20. Gazdasági és üzemeltetési feladatkör

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Beruházások előkészítése, megvalósítása.

Ellátandó főbb feladatok:

- Pályázati lehetőségek folyamatos figyelemmel kísérése, fejlesztési igények rendszerezése, beruházási terv készítése.
- Közreműködés a pályázatok benyújtásához szükséges műszaki szakmai tartalom összeállításában, kapcsolattartás a partnerekkel.
- A pályázatok megvalósításával összefüggő műszaki szakértelem biztosítása, a beruházási folyamatok figyelemmel kísérése a tervezéstől a megvalósításon át a projektfenntartási időszaki végéig. Javaslattétel a szükséges beavatkozások megtételére. Kapcsolattartás a projekt szereplőivel.
- A beszerzések, közbeszerzések műszaki szakmai tartalmának összeállítása.
- Közreműködés a beszámolók, fenntartási jelentések készítésében az elektronikus pályázati felületeken keresztül.

Jogállás, illetmény és juttatások:
A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.), valamint a Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Magyar állampolgárság,
- Cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet,
- Egyetem, vagy főiskolai szintű építész, építőmérnök végzettség,
- Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
- Kitűnő írásbeli és szóbeli kommunikációs készség, tárgyalóképesség,
- Terhelhetőség, kitűnő problémamegoldó képesség, megbízhatóság,
- Orvosi alkalmassági vizsgálat.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- közigazgatási alap-, szakvizsga megléte,
- projekt megvalósítás területén szerzett szakmai tapasztalat.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- képzettséget tanúsító okiratok másolata,
- a 87/2019. (IV.23.) Korm.r. 1 sz. mellékletében meghatározott szakmai önéletrajz,
- 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány vagy feladóvevény másolata,
- nyilatkozat, hogy nem áll fenn a pályázóval szemben a Kttv. 84-86. §-ában meghatározott összeférhetetlenségi ok, vagy azt a jogviszony létesítését követő 30 napon belül megszünteti,
- nyilatkozat, hogy a pályázati eljárásban résztvevők a pályázó személyes adatait megismerhetik és kezelhetik,
- motivációs levél.

A munkakör betölthetőségének időpontja:
A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. november 20.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt dr. Grmela Judit osztályvezető nyújt a 27/513-410-es telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton, a pályázatnak a Váci Polgármesteri Hivatal címére történő megküldésével (2600 Vác, Március 15. tér 11.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 11/443-1/2020., valamint a munkakör megnevezését: műszaki referens (mérnök).
Elektronikus úton: dr. Zsidel Szilvia jegyző részére a jegyzo@varoshaza.vac.hu e-mail címen keresztül.
Személyesen: Váci Polgármesteri Hivatal jegyzői titkárság (2600 Vác, Március 15. tér 11.).

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:
A pályázat eredményéről a pályázó írásban tájékoztatást kap. A pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát a pályázat kiírója fenntartja.

A pályázat elbírálásának határideje: 2020.november 30.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:
- www.kozigallas.hu – 2020. október 24.
- Váci Hírnök

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.vac.hu honlapon szerezhet.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 22., csütörtök]

Kézilabda – Öt váci a bő válogatott keretben

A magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányai – Danyi Gábor és Elek Gábor – kijelölték az év végére tervezett kontinensbajnokságra a nemzeti csapat 35 fős keretét.

A szabályok értelmében a Norvégiában és Dániában sorra kerülő tornán a most meghatározott listából lehet majd 16 játékost nevezni. Az Európa-bajnokság során pedig a névsorban szereplők közül másik, maximum hat kézilabdázót lehet becserélni a szűkített keretbe.

A most nyilvánosságra hozott névsorban öt váci játékost találunk: Triffa Ágnes kapust, Lakatos Rita irányítót, Kácsor Gréta átlövőt, továbbá Helembai Fanny és Szabó Laura beállót.

Feladó: Városháza

Közlemények [2020. október 22., csütörtök]

Helyi autóbusz forgalmirend-változás az ünnepen

Tájékoztatjuk az utasokat, hogy a 2020. október 23-i városi megemlékezések miatt délelőtt 10 és 12, valamint 17.30 és 19 óra között a 360-as, a 364-es és a 365-ös helyi buszjáratok részben terelőúton közlekednek.

A terelés útvonala mellékletünkben.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
utatajek.pdf