Vác.hu
  

E-ügyintézés útmutató


Tisztelt Felhasználók!

Az E-Önkormányzat Portálon történő elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban általános tájékoztató anyag készült, amely a lakosság tájékoztatása érdekében változatlan formában elérhető a  dokumentum szóra kattintva, illetve az Alkalmazásközpont Dokumentumtárában.

Üdvözlettel:

ASP Központ

 

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvénynek megfelelően városunk jogi és magánszemélyek részére egyaránt lehetőséget biztosít, hogy ügyeit kényelmesen, elektronikus úton intézhesse.

A fejlesztések célja 2018. január 1-jétől működő, az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvénnyel összhangban levő hatékony, átlátható, ügyfélközpontú e-ügyintézési rendszer kialakítása, amely - azon ügytípusok esetén, melyekre vonatkozóan azt a jogszabályi környezet is lehetővé teszi - megvalósítja a kétirányú kommunikációt az egyéni, illetve üzleti ügyfelek és az önkormányzat, valamint a polgármesteri hivatal között. A fejlesztések eredményeképpen most már Ön is kényelmesen, számítógépéről intézheti ügyeit. Az elektronikus ügyintézés feltételeit szabályozó tájékoztatók összeállítása és feltöltése megtörtént, hogy éjjel-nappal rendelkezésre álló elektronikus ügyintézési rendszerrel álljunk Vác város polgárai és vállalkozásai rendelkezésére. Elektronikus ügyintézéshez válasszon a bal oldali menüpontok közül. Az elektronikus ügyintézési szolgáltatást folyamatosan fejlesztjük.

Az elektronikus ügyintézéshez rendelkeznie kell Ügyfélkapu és e-Papír regisztrációval. Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványokat a menüben megtalálható "Nyomtatványok" menüpont alól tudja letölteni. A nyomtatványokat, kitöltés után az e-Papír rendszerbe bejelentkezve tudja elküldeni az önkormányzatnak az alábbi ábra szerint:

Levélküldés menete:

  1. Válassza ki az Önkormányzati igazgatás témacsoportot.
  2. Válassza ki az ügyének megfelelő ügytípust.
  3. A címzettnek Vác Város Önkormányzatát válassza ki.
  4. A hivatkozási szám megadásával hivatkozat az esetleges előzményekre (ennek a mezőnek a kitöltése nem kötelező).
  5. Adja meg a levél tárgyát.
  6. Adja meg a levél szövegét.
  7. A tovább a csatolmányok gombra való kattintással adhatja hozzá a levélhez a Vác honlapjáról letöltött és kitöltött nyomtatványokat.