címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 4. | szombat
Mónika és Flórián napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Adventi vásár és programok a Fõtéren

Adventi vásár és programok a Fõtéren

A november végén induló és az immár hagyományosnak számító nagy szilveszteri bulival záródó fõtéri adventi vásárról és a hozzá kapcsolódó program kavalkádról tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a szervezõk.
A fõvédnök Vác Város Önkormányzata nevében Mokánszky Zoltán alpolgármester üdvözölte, hogy immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény, amely iránt évrõl évre nagyobb igény mutatkozik meg. A november 22-tõl nyitó faházak kínálata mellett különbözõ programok is várják majd az érdeklõdõket. A november 26-i hivatalos megnyitót követõen az alpolgármester reményei szerint jól fogja szolgálni az eseménysorozat a városvezetés azon szándékát, hogy az esztendõ minden szakában a különbözõ korosztályok képviselõi élettel töltsék meg a Fõteret és megtalálják a nekik megfelelõ szórakozási lehetõséget. Mokánszky Zoltán – mint sportért felelõs alpolgármester - a megnyitó napjához kapcsolódva azt is bejelentette, hogy a strandon található, új sátortetõvel befedett medence hivatalos átadó ünnepsége is e napon történik majd meg.
A sajtótájékoztató folytatásaként az adventi vásár szervezõ cégének, a Váci Városimázs Kft-nek ügyvezetõ igazgatója szólt arról, hogy a nyári vigalom folyományaként kerül lebonyolításra az év végi rendezvény, amelynek célja a téli kínálat bõvítése. Retzler Péter szerint ez is elõsegíti majd, hogy a váciak és a város környéki polgárok jól érezzék magukat és együtt legyenek. A programok összeállításánál fõ szempont volt, hogy azok igazodjanak az adventhez és a karácsonyhoz, ezek hangulatához.
A programkínálatról – amelyek ingyenesen látogathatók – Borossa Zsóka szervezõ mondott részleteket. Kitért a gasztronómiai kínálat jellemzõire és hangsúlyozta, hogy az év zárásáig minden hétvégén magas nívójú eseményekkel várják a látogatókat. Akik közül minden korosztály és család meg fogja találni az elsõsorban számára ajánlott programot. Ezek során találhatók már hagyományos mûsorok és új rendezvények. Különös figyelemmel szervezték meg a biztonságot és a tisztaság biztosítását.
A szervezõk ezúton is tisztelettel invitálják a lakosságot és a városba látogatókat az idei fõtéri adventi vásárra és az azt övezõ gazdag programsorozatra.
(A részletes eseménysor alsó képünkre kattintva tekinthetõ meg.)

Feladó: Váci Városimázs Kft.

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok